נקע או שבר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/08/2003 | 21:57 | מאת: ניר

שלום רב לדוקטור, לפני יותר משבועיים שבועות הייתי מעורב בתאונת דרכים עם קטנוע. במיון איכלוב אובחן לי נקע בקרסול שמאל וחבלה (Contusion) בחלק העליון של כף הרגל. בינתיים הנפיחות באיזור ירדה, אולם בכל פעם שאני מתחיל לדרוך על הרגל מתחיל לי כאב בחלק העליון של כף הרגל עד כדי מצב שאחרי כמה צעדים אני לא מסוגל לשאת משקל על הרגל. בנוסף לכך, אני מסוגל בקושי רב לכופף מעט את אצבעות הרגל כלפי פנים או חוץ. (קיימת תחושה באצבעות). בנוסף לכך, קרה לי כבר מספר פעמים בזמן הליכה שהקרסול "קרס" פתאום והרגל התעקמה לי. (כמובן שזה מוסיף לכאב). אבחנת הרופא אליו פניתי הייתה בין השאר: "נפיחות של אמצע כף רגל שמאל. כ"כ נפיחות של כף הרגל בחלק מדיאלי אל מול האזור של הגיד טיביאליס פוסטריור. רגישות ע"פ החלק המדיאלי אנטריורי של עצם הטאלוס. הפקת כאבים באמצעות כף הרגל בעת Piano Test וכן בהנעה סיבובית." האם בתקופה זאת הכאב עדיין אמור להיות כזה שלא אוכל לדרוך על הרגל? האם יש צורך להיעזר בקביים? בנוסף, הרופא המליץ לי על Air Cast אולם נרתעתי מחמת מחירו הגבוה. (מה לעשות, אני סטודנט עני...) האם לדעתך מכשיר זה יכול עזור? תודה מראש, ניר.

קביים זה רעיון טוב ושימושיעד שתוכל ללכת ללא כאב של ממש. AIR CAST הנו צויין לנקע בקרסול . לא עוסזר לבעיה בכף הרגל עצמה.

27/08/2003 | 17:25 | מאת: ניר

תודה רבה על התשובה המהירה. אך האם יכול להיות מצב בו מדובר בשבר בעצם הטאלוס?

מנהל פורום אורתופדיה