חשד לקרע מניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2003 | 21:47 | מאת: דב שוורץ

שלום רב כאבים ונפיחות בברך ימין הפנו את תשומת ליבי לבדיקת אורטופד אשר איבחן ARTHRALGIA,כמו כן הגבלת תנועה עם נוזל בברך,ברך יציבה. נשלחתי לבדיקת מיפוי עצמות TC99M MDP אשר במכון "דיאגנוסטיקה והדמייה" ושם נסקרו הברכיים,פלנרי וספקט. הממצאים היו:הודגמה קליטה מוגברת במשטח פרקי טיביאלי לטרלי מימין,אפילו בולט מאחורה,ב-HORN מאחורה,שדומה לקרע מיניסקוס. הודגמו כמה נקודות קליטת יתר כולל בפטלה מימין,לא ספציפיים. נקבע לי תור באורטופדיה בוולפסון בחדש לקרע מניסקיאלי מימין מדיאלי,לשקול טיפול ניתוחי. שאלותיי הן: 1.האם במקרה המתואר מעלה חובה עליי לבצע ניתוח או שמא יש אפשרויות של פיזיוטרפיה וכדומה ? 2. מה עלול לקרות במידה ולא אבצע את הניתוח ? 3.מה הם אחוזי ההצלחה בניתוח כזה ומהם הסיכונים ? 4. מהו זמן ההחלמה (הנני עומד רוב שעות עבודתי על רגליי !) ? אבקש תשובתך , בתודה רבה דב שוורץ

אין חובה לעבור ניתוח אך ללא ספק זה הטפול עם הסיכוי הגדול ביותר להואיל לך . הגדרת ההצלחה של ארתרוסקופיה של הברך היא בעייתית משהוא שכן הניתוח נעשה לשתי תכליות : א. אבחנה . הארתרוסקופיה היא הדרך הטובה ביותר לאבחן בעיות בתוך הברך . באספקט זה ההצלחה מובטחת שכן בתום הארתרוסקופיה תדע אם יש לך בעיה בתוך הברך או לא ואם כן מהיא. בעזרת הניתוח ניתןלהגיעלאבחנה . ב. טיפולית משאושר כי אמנם יש קרע במניסקוס ניתן בקלות לטפל. הגדרת ההצלחה כאן היא מורכבת שכןצריך לציין הצלחה של איזה פרוצדורה וזאת משום שיש דרכים שונות לטפל בקרע של מניסקוס בהתאם לסוג הקרע ומיקומו. הסיכונים של ארתרוסקויה הנם מועטים ונדירים וכוללים זיהום אחר הניתוח, פגיעה בסחוס המפרקי, פגיעה בכלי דם או עצבים .

20/07/2003 | 17:03 | מאת: דב שוורץ

שלום רב תודה רבה על המידע אך רציתי לדעת אם אפשר מהם הטיפולים החילופיים לניתוח ע"מ לא לגרןפ ע"י הניתוח החלמה של 7 חודשים ובעצם לאבד את מקום עבודתי . בתודה דב

מנהל פורום אורתופדיה