פענוח MRI צווארי ומתני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/08/2019 | 17:35 | מאת: טלי

כאבי גב מתני וצווארי, בבדיקת MRI מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. הודגמו אותות תקינים ממח עצם חולייתי. הודגמו שינוים ספונדילוארטרוטיים היפרטרופיים במפרקים הפצטאלים והאונקו- ורטברליים לאורך כל הקטע הנסרק. ירידה דיפוזית בגובה ובעוצמת אות של דיסקים בינחולייתיים ברוב הגבהים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: C2-C1 - בגדר הנורמה. C3-C2 - בקע דיסקי אחורי ומרכזי קטן. C4-C3 - בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב פורמינלי מימין ובקע דיסקי אחורי ומרכזי גורם ללחץ על קדמת חוט השדרה C5-C4 - מודגם בקע דיסקי אחורי ומרכזי קל. ומשיק לעצב ההיקפי הימני. C6-C5 - בקע דיסקי אחורי ומרכזי גורם ללחץ על קדמת חוט השדרה עם היצרות משנית בינונית של תעלת השדרה. – C7-C6 בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי קטן פרא מדיאני משמאל ומרכיב פורמינלי דו"צ. – D1-C7 בגדר הנורמה. התרשמות: שינויים דיסקופתיים ודגנרטיביים לאורך ע"ש הצווארי להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש מותני הבדיקה נעשתה בשקלול T1 , T2 סיבת הפניה: בירור כאבים. ממצאים: ללא עדות לתמטים , תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקין. הקונוס בסיומת L1 ללא עדות לאותות חריגים. הודגמו אותות תקינים ממח עצם חולייתי. עקמת קעורה שמאלה. ירידה דיפוזית בגובה ובעוצמת אות של דיסקים בינחולייתיים בחלק מהגבהים. שינוים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפצטאלים בגובה S1-L3. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים:! L2-L1 - בלט דיסק לטרלי משמאל קל. L3-L2 -בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי משמאל מינימלי. L4-L3 -מודגם בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי משמאל גורם ללחץ על העצב ההיקפי השמאלי עם דחיקתו לאחור, היצרות מסוימת של תעלת השורש משמאל. L5-L4 -מודגם בלט דיסק דיפוזי עם בקע דיסקי סוב ארטיקולרי משמאל ומרכיב לטרלי מימין. לחץ על חלק אינטרה ואקסטרה פורמינלי של העצב ההיקפי השמאלי, העצב נראה דחוק לאחור. לחץ מסוים על העצב ההיקפי הימני בחלקו הפורמינלי. S1-L5 -מודגם בלט דיסק דיפוזי קל. מה חומרת הדברים? הכאב במותן נוראי... האים נחוץ ניתוח?

אין שום טעם להתעמק בממצאי בדקות הבת"ם בלי הרקע הקליני שכן קרוב לודאי שרוב הממצאים הנם חסרי חשיבות ורק מיעוטם אחראי למחושיך.

מנהל פורום אורתופדיה