פענוח סיטי כאבי גב של אמי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/07/2019 | 21:12 | מאת: דודי

שלום רב, אמי בת 83 וסובלת באופן קבוע וכרוני מכאבי גב עם הקרנות לרגליים. יש לה תור למרפאת כאב השבוע. אשמח לקבל חוות דעת מהמומחים כאן לגבי פענוח הסיטי עמוד שדרה תחתון+אגן שהיא עברה לאחרונה. תודה. להלן תוצאות בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שידרה גבי מותני S1-D1: מבנה גרמי אוסטאופני באופן כללי. גובה של גופי החוליות שמור. ספונדילוליזיס דרגה 1 בגובה L5-L4. זיזים קידמיים בגבהים S1-D10. .D10-D11 D11-D12 D12-L1 L1-L2 L4-L5 L5-S1 בגובה הדיסקי בסחוס פנומן ואקום של היווצרות .L2-L3 L3-L4 L4-L5 בגובה פאצטלים במפרקים ניווניים שינויים בלט דיסק לטרלי מימין בגובה L3-L2 גורם להצרות קלה של פורמינה ספינלית מימין , ללא ספינלסטינוזיס. בלט דיסק אחורי בגובה L5-L4 L4-L3 גורם לחץ קל על השק התקאלי ללא ספינלסטינוזיס. בקע היאטלי גדול

מדובר בשינויים ניווניים נרחבים אך אף לא אחד מכולם נראה " חשוב" יש חשיבות גדולה לקליניקה כלומר לסיפור המחלה וממצאי הבדיקה הגופנית. עוד יצויין : בקע היאטלי הנו בקע בסרעפת ואינו קשור לכאב הגב

מנהל פורום אורתופדיה