כאבים בברכיים שלא עוברים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/07/2019 | 16:39 | מאת: עופרי

היי, מגיל מאוד קטן (כיתה ו') אני סובלת מכאבים בברכיים, אך יש לציין שאלו כאבים שיכולתי לתפקד איתם. לאחורנה הכאבים האלו ממש התגברו (זה התחיל בערך בפסח), וממש כבר לא יכולתי לקום מהמיטה ובקושי גם לעשות פעולות בסיסיות. הלכתי לאוטופדית והיא בדקה אותי ואמרה לי שיש לי שם תזוזה של הפיקות מהמקום (בשתי הרגליים), ונתנה לי ברקסין למשך חודש. לקחתי אותו לשבוע וזה בעיקר הרדים אותי ולכן הפסקתי ובסוף לאחר חודשיים עם כאבים נוראים שבקושי יכולתי לקום מהמיטה הייתה לי החלמה ספונטנית ואני חזרתי לתפקד וממש ממש שמחתי. עכשיו שוב פעם הכאבים האלו חזרו, אין לי מושג למה (אציין שיש לי מדרסים, היו לי פעם מדרסים קשיחים ואז הלכתי למכון אחר ועשיתי לא מזמן לפי המלצתו מדרסים רכים). אני כבר ממש נואשת לעזרה, אין לי מושג ממה קרתה שוב פעם ההחמרה. אציין שאני בת 29, בריאה וממש ללא עודף משקל. אציין גם שאביזרים לתפיסת הפיקה כן עוזרים לי אבל אי אפשר להיות איתם הרבה זמן כי הם עוצרים לי את הדם. כפי שציינתי, אני ממש ממש כבר נואשת לעזרה, אין לי מושג ממה ההחמרה קרתה שוב פעם וגם איך לפתור את זה, אני מתה מכאבים ולא יודעת מה לעשות וגם לא מצליחה לעשות פעולות בסיסיות וממש ממש סובלת :( תודה רבה, עופרי.

מצב שבו הפיקות לא יושבות במקומן וזזות פנימה הוא סיבה שכיחה לכאב בקדמת הברך אם טפול פיסיותרפי ושימוש בחגורה מסוג (GENUTRAIN ) לא עורז אפשר לבצע ניתוח ולהזיז את הפיקות .

08/07/2019 | 19:44 | מאת: עופרי

תודה. ושאלה נוספת, אם הייתה החלמה ספונטנית אז למה זה חזר?

לא הית החלמה משום שהעווג ( דפורמציה) של הברכיים לא השתנתה

מנהל פורום אורתופדיה