חבלת סקי - אפשר לחזור לרוץ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2019 | 23:08 | מאת: יויו

נפילה במהלך סקי עם צליל "פאק" מפחיד מהברך וכאבים חזקים לאחר מכן. כעבור מספר ימים ולאחר נטילת ארקוקסיה בהמלצת אורתופד הכאבים פחתו מאוד, אך עדיין קיימים ולכן בוצע MRI. שאלתי היא אם נדרש טיפול כלשהו, אם מותר להמשיך ספורט ולחסור לריצה (הנפילה היתה לפני כחודשיים, ההדמיה מלפני כשבועיים). להלן הפענוח: טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי T1, FS-PD ,אקסיאלי FS-PD . ממצאים: נראה קרע חלקי באספקט הקדמי של ה-MCL .בחלקה האחורי רוב הסיבים המשכיים. ה-LCL ללא קרע. המניסקוס המדיאלי תקין ללא קרע. המניסקוס הלטרלי רחב יחסית, דיסקואידי חלקי ללא קרע. רוחבו כ-6.1 ס"מ. הרצועות הצולבות תקינות. סחוס הפיקה וסחוס הטרוכלאה תקינים. נראה מוקד קונטוזית עצם משמעותית באספקט האחורי של קונדיל הפמור הלטרלי בפינה אחורית-לטרלית. יש קו שבר חלקי המקיף את משטח המפרק ובצקת ניכרת בהיקף. ללא פרגמנט נפרד וללא תמט קורטיקלי. סחוס המפרק בסמוך תקין. המוקד נמצא סמוך למוצא הרצועה הפיבולרית הצדדית מהפמור אך ללא קרע ברצועה עצמה. קונטוזית עצם קלה יותר גם בשולי משטח הטיביה הלטרלי. קונטוזיה מינימלית בקונדיל הפמור המדיאלי סמוך למוצא ה-MCL . ללא נוזל מוגבר משמעותית בחלל המפרק. ציסטת בייקר קטנטנה. סחוס הפיקה וסחוס הטרוכלאה תקינים. גידי מנגנון היישור תקינים. סיכום: קרע חלקי ב-MCL בברך שמאל ללא קרע ברצועות הצולבות או במניסקי. מוקדי קונטוזיות עצם ככל הנראה בעקבות חבלה ישירה, ללא קוי שבר שלמים או תזוזה.

מדובר בפגיעה ביציבות הברך. חומרת המצב תתברר במהלך השבועות הקרובים . בנתיים חשוב לחזק את שרירי הירכיים ולשפם מבחינ הפרופריצפציה. יציבותהברך נבקעת על סמך התסמינים ( "בריחת ברך) ובדיקה גופנית ( מבחנים עלשם לחמן,, מבחני מגירה מבחני העתרת הציר.

מנהל פורום אורתופדיה