השפעת הרמת משא כבד על עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/05/2019 | 15:40 | מאת: אביה

האם יש קשר בין הרמת משא כבד (12 אייפדים תיק צד) מידי יום במשך כשנתיים וחצי ל-3 פריצות דיסק בגב תחתון? בנוסף, עשיתי לאחרונה מיפוי עצמות ויש עדות לפעילות באזור הנ"ל וגם בעליון, חוליה 5? האם אפשר יהיה לקבוע מה הגורם לפריצות הדיסק, הניוון או המשא הכבד? תודה רבה

פריצת דיסק הנו ממצא ניווני המהווה ביטוי אחד למחלה ניוונית הנקראית " מחלה ניוונית שלהדיסקות הבין חוליתיות( בקיצור מנ"ד) . גורם הסיכון העיקרי למנ"ד הנו גורם גנטי . יש גורמי סיכון ברוריםנוספים בעיקר עוד משקל ועישון. ישגםגורמי סיכון הקשורים לעבודה כמו פיצע פעולות של הרמה ונשיאה של חפצים כבדם תוך כדיביצוע כפיפות מרובות ופיתול של הגוו מספרמרובה ש פעמים לאורך מספר שעות כל יום. בקיצור מדובר במחלה מולטיפקטוריאלת ( רבת גורמים ) .

מנהל פורום אורתופדיה