בלט דיסק חוליות L4 L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/02/2019 | 13:51 | מאת: איריס

שלום רב, אני בת 43 לפני חודשיים דלקת שתן שטופלה באנטיביוטיקה , בוצע תרבית ויצא תקין. ומאז כאבי גב תחתון וכאב עמום בצד שמאל של הבטן והמותן. לאחר בדיקת סיטי עמוד שדרה מותני סקראלי הובחן בלט דיסק חוליות L4 L5, האם אופייני בעיה זו גם לכאבים באזור בטן תחתונה , מותן ואך משליך הקרנה לרגליים? אשמח לתשובה , מודאגת האם יש קשר בין הדברים או עליי לפנות לבדיקה נוספת? תודה איריס.

בלט הדיסק כשלעצמו אינו סיבת הכאב אלא הוא מצבעעל שינויים ניווניים של הדסק והמפרקים האחוריים.שינויים אלו עלולים לגרום לכאב גב תחתון אך לא בבטן תחתונה.אבנים או דלקת של דרכי השתן עלולים לגרום לכאב כזה . האם בבדיקת שתן נמצאו תאי דם לבנים?

02/03/2019 | 20:53 | מאת: איריס

שלום תחילה תודה על תשובתך. לשאלתך אני מבינה שתאי דם לבנים בבדיקת שתן זה Leucocytes היה שלילי . מצ"ב 2 הבדיקות שתן , כאשר התגלתה הדלקת ולאחר טיפול אנטיביוטיקה. אני מבינה שאתה מתמחה באורתופדיה אבל אשמח אולי אם עולה משהו בדעתך מה עליי לעשות , ומה המשך הטיפול? תודה מראש איריס.

מנהל פורום אורתופדיה