כאבים ביד שמאל, ליד הכתף וכלפי מטה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/02/2019 | 11:11 | מאת: udi

Shoulder questions Ultrasound Test Udi Shoulder Feb 14 2019 כבר חודשיים כאבים ביד שמאל לא מסוגל להרים את היד למעלה כאבים וחולשה ביד, לא יכול להרים אפילו משקל קטן עשיתי אולטרסאונד, מה פירוש התוצאות? מה זה קרע חלקי זעיר? עודף נוזל? האם מתוצאות הבדיקה אפשר לדעת מה הבעיה שלי?

אבחנה נעשית עלידי איתור האיבר הפגוע (כתף או צוואר במקרה שלך) , זיהוי הרקמה הפגועה ( גידים, קישורים, סחוס מפרקי , דיסקות בין חוליתיות, וכו') זיהוי התהליך החולני( טראומה, זיהום, תהליך ניווני,הפרעה מטבולית, פגיעה באספקתדם ) ולבסוף בגורם. היטשה לעשו זאת היא קודם כל בדיקה ( ראיון ובדיקה גופנית מלאה.ורק אחר כך בדיקות דימות. הממצאים אצלך יכול םלהיות ממקרו צוואר או כתף. בדיק העל קול מצביעה אמנם על שינויים חולניים קלים ברקמות סביב הכתף אך בלי קורלציה עם ממצאי הבדיקה היא לא ממש ממדת.

מנהל פורום אורתופדיה