עמוד שדרה מותני סקראלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/02/2019 | 20:52 | מאת: ואלי מוש

שלום רב ! אודה עם עזרה לפיענוח. ממצאים: תעלה גרמית ברוחב תקין. לורדוזיס מותנית שמורה. 2-L1 :ללא בלט דיסק. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים תקינים. 3-L2 :ללא בלט דיסק. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים תקינים. 4-L3 :ללא בלט דיסק. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים תקינים. 5-L4 :בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי במידה קלה. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים תקינים. S1-L5 :בלט דיסק אחורי הלוחץ על השק התקאלי במידה קלה. נקבים בינחוליתיים חופשיים. מבנה גרמי תקין. המפרקים הפצטאליים תקינים. רקמות רכות פרהוורטברליות שמורות. סיכום: שינוים דיסקוגניים מתונים. ללא פריצת דיסק מותנית.

שינויים ניווניים ( קלים ) בדיסקות שבין החוליות ארבע וחמש וחמש S1 .

מנהל פורום אורתופדיה