שאלה כללית- מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/02/2019 | 12:33 | מאת: אייל

שלום ד"ר מהי הבדיקה בה משתמשים על מנת לבדוק את יישור מפרק הירך ? בבדיקה אצלי יש לי כיפוף מפרק ירך של 90 מעלות האם בהכרח יש לי בעיה גם ביישור ? תודה

ישור מפרק הירך נמדד בבשכיבה על הצד ומשיכת הירך אחורה תוך הרפיה של הברך אבל בלי הפעלת כח עליה. משוים בין שתי הרגליים ראה: https://fpnotebook.com/_media/OrthoHipRomExt.jpg הגבלת כיפו ףאינה כורכת בהכרח גם הגבלת ישור אבל כשיש פגיעה במפרק הירך צפוי שתהיה הגבלת תנועה גם בתנועות אחרות מכיפוף

מנהל פורום אורתופדיה