שאלות נוספות על השבר במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2019 | 12:52 | מאת: Rotem

היי שמי רותם פירטתי כבר בהידעה קודמת על המרפק שלי. אם שכחת יש לי שבר תלישה באפיקונדיל מדיאל שהוא זז 0.8 cm שחכתי לציין בהודעה קודמת שזה נגרם עקב הורדת ידיים. האורטופד בחר לטפל בי בטיפול שמרני ללא התערבות כירוגית. השאלות הנוספות הן: 1. האם אוכל ליישר ולכופף את המרפק עד הסוף? (אני שואל זאת כי אני עדיין לא הבנתי אם האפיקונדיל מדיאל קשור לטווח הישור והכיפוף) 2. האם במצב שלי אתה ממליץ לעשות ניתוח או ללכת על שמרני ?( אני אוהב לעשות ספורט לא בצורה תחרותית אבל אני אוהב להתאמן בחדר כושר ,סטריט וורקאוט וכולי) 3. כיצד המרפק שלי תהיה שונה מהשנייה? (לא מבחינה חיצונית מבחינת האם ארגיש תחושה של חולשה בשרירים ואילו שרירים) 4. אם תהיה שוני מבחינה של שרירים וכאלה זה בעל שינוי ? זאת אומרת שאם אחזק את השרירים ביד ימין כמו שהיו לפני השבר תלישה הן יחזרו להיות מה שהיו? 5 . תמיד יהיו לי חולשה בשרירים בצד ימין? 6. כמה זמן צריך להיות עם הסד גבס? תודה על העזרה :)

1סביר להניח שטווח התנועה יהיה תקין. 2. אני אישית נוטה יותר להציע ניתוח. 3. לא צריך להיות שונה 4.לא צריך להיות שוני או חולשה 5. כבר עניתי 6. עד6 שבועות

מנהל פורום אורתופדיה