קצת ארוך הלוואי שתוכל לענות לי אני מיואשת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/01/2019 | 21:14 | מאת: זיו

שלום רב ד"ר תודה רבה לך על תשובות מפורטות ועל הנכונות לעזור . כתבתי פה לפני כמה שבועות לגבי כאב בשד שמאל שלא עובר , כרגע עבר כמעט חודש ושבוע והכאב בשד עדיין ממשיך גם כאב נקודתי בגב עליון באותו צד של השד הכואב ובנוסף לפעמים חשה כאבים בגב במקומות אחרים מפוזרים , הכאב הספציפי שאני חשה הוא מין דקירה עמוקה או לחיצה בין השכמות במקביל לשד הכואב , יש לי גם מעט כאבים בצלע שמתחת לשד שמאל מקדימה , כמה כירורגים שונים בדקו את השד ללא ממצא מישושי סונר שדיים עשיתי לפני 6 חודשים ,, אני אובדת עצות עולים בי חששות שאולי יש לי משהו ממאיר בשד שלא עלו עליו והתפשט לעצמות וחוששת גם מממצאים בעצמות , יש לציין שלפני חודש בדיוק הייתי מצוננת עם נזלת ושיעול האם גרורה נוצרת תוך זמן קצר ? האם נשמע שיש סימנים מסוכנים למה שאני חשה ??? אני רק בת 27 עם שני ילדים כבר לא מתפקדת חיה עם הכאב הזה חודש וקצת סובלת נפשית ופיזית .

ההתרשמות שלי מדבריך שאין מצב של גידול ממאיר בשד ובודאי לא שיש גרורות. יחד עם זה זה לא יהיה רציני מצידי להתיחס ללא בדיקה של ממש. התאור של הרגישות המקומית בשאלתך למעלה מתאים למה שנקרא " נקודת הדק" שזה צרור של סיבי שריר מכווצים . אפשר לשלול בודאות קיום של גרורות בעצמות על ידי ביצוע בדיקת מיפוי עצם.

מנהל פורום אורתופדיה