נוזל חוט שדרה דולף לאחר ניתוח פריצת דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/01/2019 | 09:32 | מאת: אירית

שלום אני בת 49,לפני בחודש עברתי ניתוח לכריתת דיסק מותני. L4 L5 אחרי שבועיים חזרתי עם כאבי תופת ונפיחות באיזור הניתוח,אישפזו אותי שוב לאיזון כאב ובסי.טי. ראו שיש הצטברות נוזל באיזור המנותח אבל ללא דלקת,נשארתי כמה ימים להשגחה,הכאבים לא חלפו ובכל מעבר מישיבה הכאבים היו נוראיים,הוחלט לעשות הזרקה ל S1 שבמהלכו התגלה שהנפיחות זה הצטהרות של הנוזל שידרה ולא קריש דם כפי שחשבו בהתחלה,,,שאבו את הנוזל ואכן הנפיחות ירדה,הכאב פחת ואפילו יכולתי ללכת קצת ולשבת,,,הנפיחות שוב חזרה ,המנתח הורה לא לזוז מהמיטה ,במנוחה טוטאלית..למחרת שיחרר אותי הביתה,הייתי המומה שפתאום שיחרר אבל אמר שגם בבית אני יכולה לנוח ושבמידה ויהיה משהו חריג להתקשר למרפאה,או להגיע למיון ,שבוע הבא אמורה להיות אצלו ביקורת,,אולי עד אז החור שנוצר כתוצאה מהניתוח,יאטם בעצמו. הנפיחות לא ירדה,יש לי סחרחורת ובחילות מעט, אני ממש מיואשת,המנתח נחשב למומחה בתחום עמוד השדרה,ואני רוצה להאמין שזה יתאחה והכל יהיה מאחוריי..

משחלף חודש מאז הניתוח והפיסטולה לא נסגרה נראה לי שהסיכוי לסגירה ספונטנית נמוך ויהיה צורך בניתוח לתפור את החור.

מנהל פורום אורתופדיה