פיענוח צילום סיטי גב תחתון מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/01/2019 | 16:27 | מאת: אתי

הייתי שמחה לקבל פיענוח קצר אודות צילום הסיטי. האם יש צורך לחזור לרופא אורטופד לשם קבלת טיפול או פשוט לחיות עם הכאב? בתודה מראש להלן תוצאות בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שדרה מותניS1-L1 סקוליוזיס קלה קמורה שמאלה L1-L2 מבנה גרמי שמור רוחב גרמי תקין של התעלה הספינלית והפורמינות אין בקע דיסקלי L2-L3 מבנה גרמי שמור רוחב גרמי תקין של התעלה הספינלית והפורמינות אין בקע דיסקלי L3-L4 בלט דיסק אנולרי דפוזי משיק לקדמת השק ללא היצרות ספינלית L4-L5 בלט דיסק אנולרי עם לחץ קל על השק התקאלי עם היצרות ספינלית קלה. ארטרופתיה פציטלית דו צדדית עם היצרות של הפורמינה הימנית. L5-S1 סקרליזציה של L5. אין בקע דיסקאלי.

התשובה לשאלתך נגזרת ממידת ההפרעה התפקודית . מבדיקת הט"מ שעברת נראה שהבעיה שלך היא במפרקים הבין חוליתיים האחוריים בין החוליות המתניות4 ו5 . יש דרכים לטפל בכך. פני לאורתפד שהפנה אותך לבדיקה.

21/01/2019 | 11:56 | מאת: אתי

האם יש טיפול מעבר לזריקה ורפואה משלימה שנועדה רק להרגיע את הכאב? משהו בשביל לרפא את הבעיה? יש לי כאבים חזקים מאוד בזמן השינה כשאני על הגב ומתעוררת לפחות 10 פעמים בלילה עם כאבים איומים תודה

מנהל פורום אורתופדיה