פילומה mri צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

31/12/2018 | 08:22 | מאת: תמר

עקב גוש בזרוע ימין מתחת לכתף בוצע mri וזאת התשובה שהתקבלה רציתי לדעת מה הכוונה ? האם זה ממאיר? האם כדאי לנתח? ואיזה רופא מומחה בניתוחים מהסוג הזה? בתודה מראש ממצאים: לא נצפה אות חריג במח העצם לא נצפו תפליטים בבורסות או בחלל המפרק גיד הביספס הארוך – גיד במראה תקין , עובר בתעלה , ללא סטייתו מפרק acj -שינויים oa קלים, עיבוי של קפסולה של המפרק. אקרומיון סוג II . ללא עיבוי של רצועה קורקו-אקרומיאלית. ללא OS ACROMIALE . לברום – ללא ממצא גס , במגבלה שהבדיקה לא מסוג "ארטרו" – R/C SUBSCAPULARIS -טנדינוזיס קל של הגיד , ללא קרע INFRASPINATUS - ללא קרע או טנדינוזיס. SUBSCAPULARIS- נראה הטרוגני, דק, יש קרע חלקי בחלק עליון של הגיד. מצב טרופי של שרירי ה - CUFF - תקין ברקמות רכות של זרוע פרוקסימאלי אחורי הודגם גוש בעל סיגנל גבוה ב -T 1- עובר דיכוי מלא במשקולים עם דיכוי שומן. ללא האדרה של הגוש אחרי הזרקת GAD .ללא אזורי התנזלות . גודל של הגוש כ - 7x 5x 8 ס"מ. גוש ממוקם שטחי, מעל שריר TRICEPS, ללא חדירה. ללא לימפדנופתיה בבית השחי. סיכום: 1 . ליפומה ברקמות רכות של זרוע מימין. 2 . קרע חלקי של SUBSCAPULARIS 3 . שאר הממצאים כמתואר

ליפומה: גידול שפיר עשוי שומן גדל לאט מאד . בדרך כלל בעיקר בעיה קוסמטית. הגידול הוא תת עורי וקל הוציאו בשלמותו. כל מנתח יכול להוציאו

01/01/2019 | 14:47 | מאת: תמר

אני שאלתי ספציפית אלי ולא באופן כללי

מה ספציפי אצלך?

03/01/2019 | 08:27 | מאת: תמר

לא אתה רציני ספציפית אליי לפי התשובה שרשמתי פה האם אצלי זה שפיר ממאיר והאם צריך לנתח תודה מראש

מנהל פורום אורתופדיה