תסמונת המדור דרכי אבחנה וטיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/12/2018 | 15:36 | מאת: מאור

שלום, הייתי אצל אורטופד לפני מספר חודשים בגלל כאבים בשוקיים הקדמיות בעת מאמץ(ריצה). הרופא בדק אותי והעלה אבחנה שזה בגלל שיש לי פלטפוס עשיתי מדרסים קניתי נעלי ריצה חדשות והכאב לא עובר. כל פעם אותו כאב באותו זמן בשתי השוקיים ובשוק אחת יש בליטה נפוחה ומיד לאחר מכן אני מפסיק את הריצה ולאחר זמן מה הכאבים נפסקים והבליטה יורדת. בנתיים קבעתי עוד פעם תור לאורטופד. אני חושד שמדובר בתסמונת המדור לפי התסמינים אין כל כך מידע על התסמונת הזאת והבנתי שהטיפול היעיל הוא ניתוח. האם אפשר הסבר על התסמונת ,הניתוח, הסיבוכים שיכולים להיות ועל תקופת השיקום.. וגם במידה ובוחרים לא לעשות ניתוח האם זה יגרום נזק חמור יותר. אשמח לתשובות

הסיפור מתאים מאד ל"תסמונת המדור" . המדר הוא קבוצת שריריםהעטופים כולם בחיתולית אחת שהיא " הדוקה" מידי . בעת מאמץ יש עליה בזרימת הדם בשרירים והם תופחים והלחץ בתוחם עולה על הלחץ בכלי הדם הקפילריים מה שמעקב את זרימת הדם לשריר ובעקבות זה הצטברו של חומצה לקטית הידועה לשמצה כגור לכאב. . אכן הטיפול הוא בחיתוך החיתולית( פסציוטומיה) .זה בעקרון ניתו חשטחי וההחלמה היא מהירה מספר שבועות)

מנהל פורום אורתופדיה