כאבי ברכיים וגמישות יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/12/2018 | 00:20 | מאת: אילן

ד"ר אסא לב-אל שלום, שמי אילן, בן 18.8, מועד לשירות ביחידת יהלם מה שדורש ממני להיות בכושר ברמה הגבוה ביותר. מאז סוכות (כמעט חצי שנה) יש לי כאבי ברכיים שמחמירים בפעילות עם משקלים, קפיצות וריצות. האורטופד שטיפל בי לראשונה קבע שזה chondromalacia of patella (Bi-lateral suspected), וגמישות יתר (ligament laxity). הוא אמר לי לנוח כשבועיים ולחזןר לפעילות מלאה בהדרגה (הפעילות המלאה שלי זה: כשלוש ריצות בשבוע, אימוני משקולות, דילגית ועוד. לרוב הפעילות מתבצעת בצורה אינטנסיבית). ברגע שניסיתי לחזור לפעילות הכאבים חזרו ושוב חזרתי לנוח, ככה כמו מעגל כמה פעמים. עד שהלכתי לפזיוטרפיסיתית שהפנתה אותי לאורטופד מומחה ברפואת ברכיים שקבע כי יש לי קריסה פנימית ואני זקוק למדרסים ופזיוטרפיה. השאלה שלי זה האם אני צריך לדווח על זה לצבא? ואם כן האם יורידו לי פרופיל בגלל שאני זקוק למדרסים כדי לעסוק בספורט (בנוסף לעובדה שיש לי גמישות יתר)? ואם כן לאיזה פרופיל? תודה מראש, אילן

חשוב שתדווח על מצבך במלואו.. יתכן שיהיה צורך להוריד פרופיל איז הפרופיל ? איני מחזיק את ספר הפרופילים במרפאתי

מנהל פורום אורתופדיה