כאבי גב תחתון חריף עקב בלט דיסק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/12/2018 | 21:01 | מאת: א.ר

שלום רב, בן 39, מזה כ- 14 שנה ידוע על בלטי דיסק בחוליות שבין L1 ועד S1. לאחרונה התקפים חזקים של כאבי גב תחתון. לפני כשבועיים קיבלתי זריקת וולטרן וכדורי זאלדיאר. היתה הקלה למס' ימים. ב- 4 ימים האחרונים הכאבים החזקים חזרו שוב, הזאלדיאר אינו מקל על הכאבים. גם משחת בן גיי ווולטרן לא עוזרים. מה עוד ניתן לעשות? (יש לציין שקיבלתי את הזאלדיאר עקב תפקודי כיליה גבוליים ולא תרופות ממשפחת ה- NSAID's). תודה רבה.

בלט דיסק אינו סיבה לכאב גב. בלט הדיסק הנו ביטוי של תהליך ניווני של הדיסקות הבין חוליתיות שכולל שינויים ניווניים במפרקים האחוריים שבין החוליות היצרות תעלת השדרה או חורי המוצא של שרשי העצבים, פריצת דיסק וכיו"ב ( לאו דווקא כולם ביחד) . במקרה שלך יש להתחיל בבדיקה של ממש ( ראיון ובדיקה גופנית) ולהתקדם על פי הממצאים.

מנהל פורום אורתופדיה