תשובת מיפוי עצמות למפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/11/2018 | 23:49 | מאת: איילת

ערב טוב. מבקשת אם אפשר להרגיע אותי. אני לחוצה מאוד. מאיזור החגים יש לי כאבים במפרק הירך. היו כאבים במפשעה הכאבים לא מעירים אותי בלילה . אני בת 30+. 9 חודשים לאחר לידה. לאחר 30 קילו ירידה במשקל. התחלתי לבצע הליכות. נשלחתי למיפוי שבתוצאות ראו שישנה קליטה פתולוגית במפרק. הרדיולוג כתב ככל הנראה בראש המפרק. אבחנה עיקרית transient migranotic osteoporosis או avn ובנוסף שלילת לזיה גרמית ולכן שלח לmri. אני לחוצה מאוד מהמושג לזיה גרמית.. מפחדת נורא שזה משהו גידולי חס וחלילה מסכן חיים.. בבקשה אפשר להרגיע אותי ולהסביר לי. תודה רבה

21/11/2018 | 00:16 | מאת: איילת

בהמשך לשאלתי.. בוצע crp. Esr יצאו טיפה מוגברים במקום 11 בשקיעה יצא 16 . ממש אודה אם תרגיע שזה לא מסוכן. הכאבים היו במפשעה .וכמו מעין התכווצות שריר בירך ימין . עכשיו יש כאבים בגב תחתון מאחור מימין.לא כל הזמן ופחות חזקים.שוב אודה אם תרגיע אותי.

האבחנה של אוטאופורוזיס "זמנית"היא -כך נראה לי- הסבירה ביותר מדובר במצב חולף (עניין של חדשים.) בכל מקרה יש לעשות בת"ם (MRI ) של המפרק וכדאי שתשתמשי בקביים על מנת להוריד עומס מראש עצם הירך ( לא ציינת צד)

22/11/2018 | 15:14 | מאת: איילת

תודה רבה על תשובתך. מפרק ירך ימין. לזיה גרמית זה משהו מסוכן? שוב תודה רבה על המענה

מנהל פורום אורתופדיה