תשובת MRI צווארי מה זה אומר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/11/2018 | 14:35 | מאת: לירון

להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד שדרה צווארי: הבדיקה בוצעה במישורים סגיטלים ואקסיאלים במשקולי STIR, T2, T1 ללא הזרקת גדוליניום IV . סיבת ההפניה: כאבים בצוואר עם הקרנה לשכמה משמאל. אין בדיקות להשוואה. ממצאים: לורדוזיס צווארי שמור. ללא תמט של גופי החוליות. ללא הנמכה של הדיסקים. חוט השדרה בעל אות תקין לאורך הסריקה. רקמות רכות פרה-ורטברליות תקינות. מעבר גולגולתי C2-C1, C1 תקין. C3-C2 :ללא בלט דיסק, תעלה ונוירופורמינות ברוחב תקין. C4-C3 :ללא בלט דיסק, תעלה ונוירופורמינות ברוחב תקין. C5-C4 :ללא בלט דיסק, תעלה ונוירופורמינות ברוחב תקין. C6-C5 :בקע דיסק פארא מדיאני משמאל, גדול עם לחץ פוקאלי משמעותי על תעלה ללא הצרות פורמינלית. C7-C6 :בקע דסיק פארא מדיאני מימין, קטן. לחץ מינימאלי פוקאלי על תעלה ללא הצרות פורמינלית. D1-C7 :בקע דיסק מרכזי עם לחץ פוקאלי קל על תעלה ללא הצרות פורמינלית. D2-D1 :בקע דיסק מרכזי עם לחץ פוקאלי קל על תעלה ללא הצרות פורמינלית. בסיכום: בקע דיסק פארא מדיאני שמאלי גדול בגובה C6-C5 עם לחץ פוקאלי קשה על תעלה. שינויים דיסקוגניים קלים בגובה D2-D1, D1-C7, C7-C6 כמפורט בגוף הכתוב.

אם הכאב הוא בצוואר וקורן שמאלה לכוון רום הכתף והזרוע השמאליים הרי שהממצא של פריצת דיסקה בין החוליות הצוואריות 5 ו6 מסביר את הכאב. שאר הממצאים אינם חשובים.

מנהל פורום אורתופדיה