התייעצות...........................

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/07/2018 | 06:32 | מאת: עמנואל

שאלה בבקשה: אימי בת 71 מחלות רקע סרטן שד ומחלה אוטואימונית בשם פמפיגוס וולגריס מזה כ4 שנים. נוטלת בארבע שנים האחרונות סטרואידם כ5 מג ביום ודקסילנט שזו תרופה נוגדת חומציות. מזה מספר חודשים סובלת מכאבים בירך בצד שמאל. הכאבים בעיקר שעולה במדרגות וגם בירידה ובלילה מתוך שינה שמתהפכת בצד זה במיטה ובשבועיים האחרונים הכאבים החמירו וכעת מרגישה כאבים גם בהליכה. היינו אצל אורטופד שערך בדיקה קלינית כאשר אימי שוכבת על מיטה ועל פי הזזת המפרק קבע כי מדובר ב BURSITIS HIP ושלח אותה לפיזיוטרפיה. האם ניתן לאבחן זאת ללא שום צילום או בדיקה כגון MRI וכו. חשוב לי לציין שנשארה במהלך הבדיקה עם מכנסיים כך שגם לא ראה אם הירך נפוחה או אדומה. אשמח לשמוע את חוות דעתך כי אני מודאגת נורא. בתודה

ברוב הגדול של המחלות נעשית אבחנה ראשונית כבר בעת הבדיקה עלידי המומחה.במקרים רבים די בכך ( בדיקה קלינית) . ניתן ולעיתים אף רצוי לאשש את האבחנה הקלינית על ידי בדיקות עזר כמו צילום, בדיקת על שמע, ט"מ או בת"ם בדיקות דם וכו'. בהחלט לגיטימי להסתפק במקרים מתאימים בבדיקה קלינית ולנסות לטפל. ההחלטה תלויה בחדות הממצאים הקודמים.

מנהל פורום אורתופדיה