שאלות לגבי פציעה חוזרת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/07/2018 | 08:36 | מאת: אליהו

לד"ר לב – אל שלום רב, מאוד אשמח אם תוכל לענות על שאלותיי אני גבר בן 59 וככל הנראה סובל בשנים אחרונות מפציעה חוזרת בשוק ברגל שמאל – לאחר תקופה של הליכה ספורטיבית אני חש כאבים חזקים באזור השוק המגבילים את התנועה ומחייבים מנוחה לתקופה מסוימת. בפעם הקודם שזה קרה לפני שנה ומשהו עברתי בדיקת אולטרסאונד שלא הצביע על נזק כלשהו לשרירים ולכן רופא המשפחה שלי סבר שמדובר במצב של claudication . עשיתי אולטרהסאונד מקיפה של הרגליים בשנת 2012 כדי לשלול אפשרות של DVT ויש לי ככל הנראה דליות מסוימת כרונית. הבעיה חזרה שוב לאחרונה והפעם התייעצתי עם כירוג כלי דם שבדק אותי ודווקא שלל אפשרות של claudication וסבור שמדובר בקרע של סיבים בשריר שלא ניתן להבחין בהם באולטרסאונד. אני קניתי נעלי ספורט מיוחדים להליכה/ריצה וגם הזמנתי מדרסים עבורם כדי לשפר את מיצוב הרגליים והגב שלי בעת הליכה. שאלותיי הם: האם ניתן יהיה לאבחן את הגורם לפציעה החוזרת בשיקוף רנטגן רגיל או בCT? האם שימוש בתחבושת אלסטית יעזור לקבע את סיבי השרירים הקרועים או שזה עלול לגרום לחסימה בזרם הדם? האם התופעה יכול להיות מושפעת מגורמים אחרים (כגון קרע במיניסקוס שאולי יש לי או התפתחות של RAדלקת פרקים שגרונית)? בתודה מראש ובברכה, אליהו

המונח "צליעה לסרוגין" ( intermitent claudication ) משמש למצביםשלכאב המופיע תוך כדי הליכה או מתגבר ומתפשט תוך כדי הליכה ומאלץ את ההולך לעצור ולשבת. יש שתיסיבות עיקריות לכך: 1. הפרעה באספקת דם לשרירי השוק 2. היצרות תעלת השדרה מצב 1 מאובחן באמצעות דופלר אולטראסאונד מצב 2 בעזרת ט"מ כמובן לאחר בדיקה טובה כוללת בדיקה נוירלוגת של הגפיים התחתונים. התאוריה של פגיעה בסיבי שריר אינה תקפה

מנהל פורום אורתופדיה