כאב גב תחתון - דלקת?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

15/05/2018 | 11:21 | מאת: יוני

לאחר תקופה ארוכה ללא פעילות ספורטיבית התחלתי להתאמן וגם למלצר ולאחר כחודש וחצי הרגשתי כאב באגן צד ימין שבהתחלה הזנחתי עד שהתחיל להפריע לי בתפקוד ונהיה גם בגב התחתון והפסקתי את המלצרות ואת האימונים. אורתופדים אמרו שלא יודעים מה זה בדיוק ושייתכן שזה דלקת במפרק (לא אמרו לי בדיוק איזה מפרק). בכל מקרה לא תרמו לי דבר ואמרו שצריך לעבור לבד. כיום 2 חודשים לאחר מכן עדיין לא עבר אך זה לא הכאבים שהיו בהתחלה מצד שני. יש לציין שאני עובד בעבודה בעמידה, האם היא מאטה את תהליך ההחלמה? ומי יכול לעזור לי בזה פיזותרפיסט, כירופרקט או אוסתיאופט? המון תודה. נ"ב אני משתמש בתוספי כורכומין כי שמעי שזה מעולה לטיפול בדלקות

עד שלא תהיה אבחנה ברורה לכאביך לא ניתן יהיה לתת עיצה רצינית. תשובה " לא יודע" היא לגיטימית כל עוד אתה יודע מה לעשות בכדי להגיע למצב של " כן יודע". ,

15/05/2018 | 23:40 | מאת: יוני

קודם כל, מעריך את תשובתך. עכשיו, האורטופד השני שהלכתי אליו נתן לי (ורק כי אני ביקשתי אחרת היה שולח אותי הביתה בחוסר ידיעה וזהו) הפנייה למיפוי עצמות אך אמר לי שמשום שיש מגמת שיפור בכאבים לא מומלץ לבצע את הבדיקה כי זה סתם קרינה. מה דעתך? ואשמח אם תוכל לענות על שאלתי מקודם בנוגע למי יותר מתאים לטפל בי פיזיותרפיסט או כירופרקט? תודה מראש!

כאמור ללא אבחנה לא ניתן להציע טיפול א שיטת טיפול. החשיבות העיקרית של מיפוי עצמות היא בגילוי או שלילת גידול. מעל גיל 40 כ-1 מ100 סובלים מכאב גב יש להם גידול. כאשר מיעים מיפוי עצמות צריך להסביר בשביל מה כלומר מה החשד , להסביר מה יש לעשות בכדי לאמת אותו ולמה זה חשוב

מנהל פורום אורתופדיה