כאבים בחלק גוף עליון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/12/2017 | 11:34 | מאת: ליאת

שלום דוקטור לב-אל, תודה ומתנצלת מראש על האורך. הייתי לאחרונה אצל אורטופד וסיפרתי לו שיש לי כאבים בגב עליון ואמצעי כבר חודשיים. בתחילה צד שמאל עליון היה תפוס אך השתחרר אחרי כמה ימים ואולם עדיין יש כאבים שונים שבאים והולכים. הכאבים רוב הזמן לא חזקים, כן מתחזקים בעקבות עמידה ממושכת (לא יותר מדי ממושכת, נגיד בזמן שטיפת כלים. בעבודה אני יושבת). בנוסף, כבר חודשיים שיש לי גם כאבים באזור הבטן והצלעות ובמותן. שוב, כאבים לא חזקים, באים והולכים, לא כל יום מופיעים אותם הכאבים. רק פעם אחת היה לי כאב חזק באזור מותן שמאל. חודש לפני תחילת הכאבים בגב ובבטן היו לי כאבים בשדיים בפעם הראשונה בחיי (אני בת 40). הכאבים היו במגע ושלא במגע, באים והולכים, לאחרונה הרגשתי פעם אחת זרם חזק בין החזה. כירורג שד קבע שמדובר בשינויים הורמונליים ושארגיש את הכאבים בעיקר בזמן ביוץ ומחזור (בדיקות ממוגרפיה וא"ס שד תקינות). אכן היו שבועיים שהיו לי כאבים רציניים בשדיים שנעלמו כמעט לחלוטין ביום שקיבלתי מחזור. לסיכום, הכאבים בשדיים (שכבר כמעט ואינם) התחילו לפני כשלושה חודשים. הכאבים בגב ובבטן לפני כחודשיים. רופאת משפחה אמרה לי שמדובר בשרירים תפוסים ושלחה אותי לבדיקות דם (תקינות), ושזה ייקח זמן עד שהכל ישתחרר. האורטופד שהייתי אצלו שלח אותי למיפוי עצמות. מה שסיפרתי לו זה מה שכתבתי פה. זהו. הוא לא בדק אותי פיזית, רק שאל אם אני מרגישה כאב באצבעות הידיים או קושי לפתוח אותן כאשר אני קמה בבוקר (אני לא) ושאל אם אני מרגישה שהשרירים תפוסים (אני לא מרגישה שמשהו תפוס, כן כואב, אבל לא תפוס). שאלותיי: 1. קודם כל הייתי שמחה לשמוע את דעתך, מה אתה חושב על כל הכאבים האלו. 2. לפני שאני מקבלת זריקה עם חומר רדיואקטיבי וקרינה מייננת (גם אם קטנה) האם אני יכולה לעשות באופן פרטי בדיקת א"ס לגב ולבטן או שאני חייבת הפנייה? 3. האם בדיקת א"ס יכולה לגלות גידול? (אני אמא לשלושה קטנים ולחוצה מכל הכאבים האלו והמקרים העצובים ששומעים כל יום). 4. אני יודעת שלחץ יכול לגרום לכאבי בטן וכבר פירגנתי לעצמי הנחת לחץ בגלל שהייתי לחוצה מהכאבים בשדיים אבל לאחרונה היה לי יום שהכאבים בבטן הופיעו בתדירות הרבה הרבה יותר גבוהה מהרגיל בחודשיים האחרונים, ויום למחרת, כשקיבלתי מחזור, פחתו ממש משמעותית וחזרו לתדירות הרגילה, הפחותה. האם יכול להיות ששינויים הורמונליים יגרמו גם לכאבי בטן? 5. אני כותבת בפורום הזה מכיוון שאת הגב אני מרגישה הכי הרבה. מקווה שלא בילבלתי לך סתם את המוח. תודה רבה על זמנך ושוב מתנצלת על האורך.

1. תאור מחושייך אמנם מפורט אבל כאוטי ואיני מצליח ליצור ממנו תמונת מחלה שאני מכיר. (או במילים פשוטות איני יודע) . 2.אין קשר בין הבדיקות. בדיקת מיפוי העצמות נועדה לגילוי שינויים בעצמות כמו גרורות או במקרים יותר נדירים גידול ראשוני או לשלילת נוכחותן. 3. כן 4. אי אפשר לדבר על "כאב בטן " סתם צריך לאפיין אותו. 5. הרבה בריאות

03/12/2017 | 21:46 | מאת: ליאת

תודה רבה על המענה !

מנהל פורום אורתופדיה