מה הם שינויים ארטרוטיים בברך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

08/08/2017 | 22:19 | מאת: ברכה

שלום רב, בעקבות כאבים בברך ימין נשלחתי לצילום ובממצאים נכתב "שינויים ארטרוטיים דו צדדי". מה אומר הממצא? ומה הטיפול המקובל? תודה רבה.

שינויים ארתריטיים כוללים 5 אלמנטים: 1. היצרות המרווח המפרקי 2. סמיכות יתר של העצם הסובכונדרלית( העצם שמתחת לסחוס) 3. אי סדירות של העצם הסובכונדרלית 4. יצירה של אוסטאופיטים( זיזי עצם משולי המפרק) 5... הופעה של ציסטות בעצם הטיפול נגזר מחומרת הבעיה. הטיפול היחיד היעיל מכל הוא ירידה במשקל . טיפולם נוספים הנם : התאמת אורח חיים, חיזוק שרירים, תרופות נגד דלקת, תרופות המשנות את מהלך המחלה, מתן זריקות תוך מפרקיות של היאלורונן, מתן זריקות תוך מפרקיות של סטרואידים, שינוי אופן פיזור העומסים על הברך( מדרסים או אפוסתרפיה) ועוד

מנהל פורום אורתופדיה