ממש דואג מה המשמעות של כל זה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/07/2017 | 02:20 | מאת: אלירן

שלום רב שמי אלירן אני בן 24 מזה כ 6 חודשים סובל מכאב בחלק העליון של הגב בין השכם לעמוד השדרה. אחרי בדיקת m ri שעשיתי אלה התוצאות :עמוד שדרה צווארי : יישר חלקי קל של הלורודוזיס הצווארי. אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. אין עדות לבלט דיסקת. חוט השדרה בעובי, מבנה ואותות תקינים. אותות תיקינים ממח עצם חולייתי. עמוד שדרה גבי: יישור חלקי קל של הלורודוזיס הצווארי. אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. אין עדות לבלט דיסק. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. בחוט השדרה בגבוה החוליה d4 נראה סירינקס מנימלי. באורך עד 1.5 ס'מ. ברוחב ירבי של 2 מ'מ. בגובה d11-12 נראה נגע סגלגל בפורמינה הנויראלית מימין. היפואינטנסי לחוט ב-t1, היפואינטסי ב-t2 בגודל 0.8 ×1.5 ס'מ ייתכן ומדובר בשוונומה. לסיכום: 1. ללא ממצא חריג בע'ש צווארי. 2. סירינקס קל בגובה d4. 3. ממצא יכול להתאים לשוונומה בפורמינה הנויראלית מימין בגובה D11-12 . באבחנה מבדלת גם נגע צ'יסטי לשקול השלמת בדיקה עם הזרקת גדוליניום. אני מאוד לחוץ מקריאה ראשונית באינטרנט אשמח לתשובה מהירה. בעבר עברתי 3 ניתוחים באזניים להוצאת ציסטות (מסטאואיד דקטומי) לא יודע עם יש קשר.

02/07/2017 | 13:39 | מאת: אלירן

שאלתי היא ראשית מה יש לי ? והאם הכאב באזור הזה קשור ללמצאים ?

03/07/2017 | 02:01 | מאת: משה

מתח נפשי.. אין לך כלום בצילום

03/07/2017 | 17:25 | מאת: אלירן

מתח נפשי מןסיף מן הסתם אבל במקרה הזה זה לא רק.

סירינקס בינתיתקדומה זה "צינור" הכוונה לחלל במימדים שתוארו בחוט השדרה . משמעותו הקלינית היא זעירה אלא אם כן הוא גדל עם הזמן וכיול לגרום לפגיעה בתאי עצב שוונומה הנו גידול שפיר של תאי"שוון" העוטפים את סיבי העצבים. הוא יכול לגרום ללחץ מכני על עצבים ולפגיעה בם עפ"ר הוא חסבר חשיבות. התיעץ עם נוירוכירורג

מנהל פורום אורתופדיה