השימוש במונח "קליטה פתולוגית בצלע"- בpet ct

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/06/2017 | 11:23 | מאת: א.

שלום לך. ותודה על ההזדמנות לשאול. תשובתך חשובה לי מאד ! קיימת אוסטאטפורוזיס קשה, סרטן שד לפני הרבה שנים, שטופל ומאז -הדמיות פד סיטי במשך השנים- תקינות. לפני חודש: כאב חזק פתאומי ללא חבלה בצלע, שנמשך כ 3 שבועות וחלף לחלוטין. צילום חזה: תקין. במיפוי עצמות וגם בped ct: (נעשו אחרי שהכאב כבר נעלם)....... ."קליטה פתולוגית" בצלע .לא ניתן לשלול שבר פתולוגי" (באזור הכאב.).... ------------------------------------------------------- שאלותי: 1. - "קליטה פתולוגית" - ------------------------- יכולה אולי להחשיד לגרורה. אך האם המונח יכול להיות רק בשל שבר בצלע ללא גרורה? ................ (נאמר לי שאם כתוב "קליטה פתולוגית" בצלע אז לא יכול להיות שזה רק שבר בצלע אלא כנראה גרורה) 2. איך ניתן לזהות שישנה גרורה בצלע בנסיבות שציינתי? האם קיימת הדמיה ממוקדת כלשהי? כמובן שאפנה לאונקולוג, להמשך ברור. תודה רבה.

המושג "קליטה פתולוגית" בא לתאר מוקד קליטה חזק מאד כזה שרואים במקרים של שבר ( כולל פתולוגי) או גרורה

27/06/2017 | 01:37 | מאת: הבהרה בבקשה

בתשובתך המונח הרדיולוגי, "קליטה פתולוגית" בצלע ב pet ct, - יכולה להופיע גם בשבר בצלע וגם בגרורה. ....................................................... כיצד ניתן אם כך לבצע את האבחנה המבדלת ביניהם?.......... הכאב החזק בצלע, ללא חבלה -היה כמה שבועות ונעלם לחלוטין...ויש לי אוסטאופורוזיס קשה. אני חוששת לבצע ביופסיה בצלע ....האם קיימת הדמיה אחרת שתיתן אבחנה לגבי הימצאות/אי הימצאות גרורה?..תודה רבה..רבה...

אם יש רק מוקד אחד של קליטה פתולוגית הסבירות שזה גרורה היא קלושה ביותר. בכל מקרה אפשר לחדד את באיבחון על ידי בת"ם(MRI )

מנהל פורום אורתופדיה