כאבי גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/11/2002 | 23:45 | מאת: יפית

שלום דר' לפני כחודש אמי בת 79 נפלה כתוצאה מכך שירדה בלילה לשירותים והיתה בטוחה שדלת האמבטיה פתוחה היא נתקעה בדלת עם הראש איבדה שיווי מישקל נפלה והתיישבה על הריצפה כשראשה נשמט לאחור וקיבלה מכה בעורף מהקיר. לאחר 24 שעות כשהגענו לבית החולים כשהיא סובלת מכאבים חזקים בגב ומבחילות, נאמר שאין צורך לצלם את הראש כיוון שעברו 24 שעות ואם יש דימום במוח היא כבר לא היתה איתנו, היא לא איבדה את ההכרה, צילמו את הגב והתוצאה היתה שיש שינויים אוסטופורוזים וכן שבר דחיסה שאין הם בטוחים אם זה כתוצאה מהמכה או סיפור ישן שסבלה ממנו ורק המכה החזקה שקיבלה החמיר את המצב. נתנו לה זריקה לכאבים, פרמין לבחילות והמשך טיפול בקופת חולים. היא קיבלה 6 זריקות לכאבים שכרגע איני זוכרת את שמם, לאחר מכן התחילה טיפול של 10 ימים עם פוינט, אקמול פורטה, וזריקות "מיאקליציק" וכן קיבלה הפניה למיפוי עצמות (שעדיין לא עשינו כיון שהבדיקה מתבצעת במשך 4 שעות ואין היא מסוגלת ליסוע ולשבת כל כך הרבה שעות). עליי לציין שהיא עדיין סובלת מכאבים נוראים, מבחילות, ואינה מסוגלת לאכול, עליי לציין שלפני כשנתיים היא עשתה בדיקה של צפיפות עצם והמצב לא היה כל כך גרוע לפי מה שהרופאה שלה אומרת, והיא לוקחת ויטמין D נאמר לה שהיא יכולה להסתובב היא לא חייבת רק לשכב ברצוני לשאול איך אפשר לעזור לה, איזה בדיקות היא צריכה עוד לבצע, האם מצב כזה יכול לעבור אי פעם, היא טוענת שהיא כבר זקנה וכנראה שזה הסוף שלה. עליי לציין שאמי נמצאת בקופת חולים הכללית ללא ביטוח משלים וכמובן שאין הם נותנים את הכדור ואיוקס, על חשבון הקופה, האם ואיוקס היה יכול יותר לעזור. בתודה מראש .

לא הצלחתי להבין מדבריך היכן בדיוק כואב לאימך איזה חוליה שבורה . בכל מקרה ויוקס אינה תרופה לכאב ובודאי לא לסוג כזה שלכאב .לשם כך יש שפע של תרופות החל באקמול אופטלגין, אלגוליזין, פוינט ועוד ועוד.

מנהל פורום אורתופדיה