פורום תזונה קלינית

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - תזונה קלינית - שיבא תל-השומר
15175 הודעות
14864 תשובות מומחה
10/02/2012 | 18:17 | מאת: יונתן

שלום. אני מתאמן זה זמן רב באופן מאוד אינטנסיבי, אך מצד שני אני צורך כמות עצומה של אוכל. אני עולה במשקל בערך קילו לחודש, אולם מצד שני הכושר שלי משתפר באופן משמעותי., אך עדיין, הכמויות שאני צורך לפעמים מטרידות אותי, ואשמח לקבל חוות דעת בנושא .פרוט: אני רץ פעם ביומיים 10 קילומטר בקצב של 5 דקות לקילומטר, ולאחר מכן אימון כוח באורך שעה. ביום שאני לא רץ, אני מבצע אימון כוח בן שעתיים עד שעתיים וחצי עם מגוון של משקולות. תפריט: בבוקר אני אוכל כשישה -שבעה פירות, שני יוגורט עיזים, וארבעה פרוסות לחם. בצהריים- ערב אני אוכל כחצי קילו בשר\עוף, פלוס 300 גרם של פסטה מקמח מלא או אורז מלא פלוס סלט ירקות המורכב מחמישה ירקות שונים. בערב- יוגורט עיזים עם כחמישה עד שמונה תמרים, ולפני השינה שייק חלבון עם כ 600 מ"ל חלב. גובה: 1.88 משקל: 85 קילו.

שלום יונתן, איני מומחית לתזונת ספורט. מציעה שתפנה לפורום תזונה באתר של מכון וינגייט המנוהל ע"י הדיאטנית איילת ויינשטיין. בברכה,דנה

קראתי בפורום שנתת תשובה כזאת. האם הכוונה לקופסאות שימורים? אם כן מה יש בהם שלא כדאי לאכול מהם? במרכיבים אני רואה שאין תוספת של חומר משמר או חומר סינתטי או אחר שמזיק לבריאות. תודה.

שלום עידו, לרוב מזונות משומרים, כולל קופסאות משומרים, חייבים לעבור תהליך כדי לשמור על זמן חיי מדף ארוך. הם משומרים במלח או סוכר, שבכמויות גדולות לא מומלץ, לכן ממליצה להוריד צריכה. כמו כן ישנם הרבה ויכוחים לגבי איכות הקופסאות בהם משומרים. בברכה,דנה

09/02/2012 | 23:35 | מאת: אליסיה

שלום רב! אני חיילת משוחררת ואני עומדת בעזרת ה' עוד שבועיים לרדת לאילת ולעבוד בעבודה מועדפת כמלצרית בבית מלון. אני כיום בת 20 וחצי ואני מקפידה על פעילות גופנית ותפריט מאוזן שנים רבות, נכון להיום אני מנוייה בחדר כושר מתאמנת בין 5-6 פעמים בשבוע- ספיניניג 4 פעמים בשבוע, עוד שני אימונים אירוביים [אליפטיקל, אופניים, הליכה, ריצה] וגם 3 פעמים בשבוע אימוני כוח לצד שמירה על תפריט מאוזן. עכשיו כשאני אעבור לאילת אני כבר לא אהיה מנוייה לחדר הכושר וברצוני לבקש את עזרתכם- כיצד אוכל לשמור על הכושר הגופני שלי, על המשקל שלי, על חילוף החומרים ומסת השריר כאשר אני לא הולכת לחדר כושר? האם הפסקת הפעילות הגופנית או ביצועה בעצימות נמוכה יותר ובתדירות פחותה יכולות להוביל לעלייה במשקל ובאחוזי שומן? מה אפשר לעשות כדי למנוע את זה? איזה ספורט חלופי אפשר לעשות שיהיה גם אפקטיבי באותה מידה? צריך לשנות משהו בתזונה? [יש לציין שהתפריט שלי נע בין 1200-1400 קל'] אני ממש אודה לתשובה ולעזרה כי אני חוששת מאוד! בתודה, אליסיה

שלום אליסיה, אין כל בעיה שלמור על פעילות גופניץ, גם באילת וגם בלי חדר כושר. את יכולה לבצע ריצות והליכות גם בחוץ, וזה אף נחשב לטוב ביותר. הבעיה העיקרית באילת, שלא ממש ניתן לעשות זאת בקלת בימים החמים הרבים שיש שם. אופציה נוספת היא כמובן ניצול הים ושחיה. כמובן שאולי בשלב ראשון לא יהיה לך חדר כושר, אך ברגע שתגיעי לשם ותתרגלי למקום ולרווחים, אולי תוכלי להרשם שוב. לגבי אימוני כוח, לא תמיד צריך משקולות, אפשר תרגילים על מדרגות, כפיפות בטן, שכיבות שמיכה, מתח ועוד, שיש גם בבית וגם בחוץ. בברכה,דנה

10/02/2012 | 12:13 | מאת:

אליסיה שלום! כדאי לבדוק בבית המלון בו תהיי מועסקת, האם את רשאית להשתמש במתקני הכושר (ברובם יש). בברכה נועה

10/02/2012 | 14:58 | מאת: אליסיה

תודה רבה לך על התגובה המהירה דנה, אבל את באמת חושבת שריצה/ הליכה הם שווי ערך לחוג הספינינג? נדמה לי שהספינינג זאת פעילות הרבה יותר מאומצת [ככה אני מרגישה לפחות]... מה שאני רוצה לדעת זה האם שינוי הפעילות הספורטיבית יכולה לגרום להשמנה [למרות השמירה על תפריט מאוזן ודיאטטי]? בתודה, אליסיה

09/02/2012 | 22:49 | מאת: אלי

שלום, רציתי לשאול מהם ?סגולותיו? של החילבה אומרים שיש לו השפעה על רמות הסוכר בדם, ושמעתי שיש כדורי חילבה שלוקחים חולי סכרת ועוד דברים רבים שנשמעו, ואולי הם שמועות אז אשמח לתשובה לילה טוב.

11/02/2012 | 13:51 | מאת:

שלום אלי, לא מדובר בשמועות, אלא במחקרים שהוכיחו כי באוכלוסיות מסויימות לחילבה השפעה מטיבה על איזון סוכרת. זרעי החילבה מכילים חומרים רבים המשפרים איזון סוכרת וכולסטרול, כולל נוגדי חמצון רבים. בברכה,דנה

09/02/2012 | 09:10 | מאת: נוי

שלום קוראים לי נוי ואני לומדת בכיתה ח' בבית הספר יהל"ם ברמת גן. במסגרת שיעורי מדעים אנו עושים עבודת חקר בנושא בריאות ואני בחרתי בנושא סרטן ולעשות ריאיון בקשר לסרטן ותזונה. להלן שאלות הריאיון: 1. האם תזונה בריאה ופעילות גופנית יכולים למנוע סרטן ? 2. האם יש מזון שגורם\ מאיץ סרטן ? מהו ? 3. באיזו מדינה מחלת הסרטן נפוצה ביותר ? 4. אילו תופעות לוואי מופיעות לאחר ההחלמה ממחלת הסרטן ? 5. האם סיכוי התמותה של חולי הסרטן בעלי אורח חיים לא בריא גבוה יותר ? 6. האם אנו יכולים למנוע סוגים שונים של סרטן ? כיצד ? 7. הקיימת תזונה מיוחדת לחולי סרטן? מהי ? 8. האם יש לחולי סרטן מזון שאסור להם לאכול ? מהו ? אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם רב תודות, נוי

12/02/2012 | 09:26 | מאת:

שלום נוי, אני מביאה לך את תשובתה של הדיאטנית נגה זיו, המתמחה בתחום האונקולוגי ברמב"ם : 1. ללא ספק, פעילות גופנית ותזונה נכונה מורידות את הסיכוי להתפתחות סרטן 2. בהחלט קיימים מזונות שגורמים להתפתחות סרטן, לדוגמא- אכילת בשר מעובד (נקניקיות, המבורגר, וכד') וכמות גדולה של בשר בקר תורמת להתפתחות סרטן המעי הגס, שתיית אלכוהול בכמות רבה גורמת להתפתחות סרטן בצוואר, השמנה תורמת להתפתחות סרטן שד בקרב חלק מהנשים ויש עוד דוגמאות רבות. 3. ניחוש מושכל- ארה"ב, אבל אני ממש לא משוכנעת. כדאי להגיד גם שהחלוקה למדינות מתבצעת לפי סוג הסרטן. סוגים מסויימים נפוצים במדינות מסוימות. 4. תופעות לוואי אחרי החלמה מסרטן משויכות בעיקר לטיפולים אותם עבר החולה במהלך המחלה. יש תופעות לוואי הנגרמות כתוצאה מניתוחים (לדוגמא, קושי בבליעה לאחר ניתוח בצוואר), יש תופעות לוואי כתוצאה מטיפולי כימותרפיה וקרינה(לדוגמא, שלשולים). רוב תופעות הלוואי הולכות ונעלמות ככל שחולף זמן רב יותר מקבלת הטיפול. 5. בהחלט. למשל, חולים שמעשנים תוך כדי קבלת טיפול יחלימו לאט יותר. חולים שהגיעו במצב תזונתי ירוד יתקשו לקבל את מלוא הטיפול, יתאשפזו יותר ויסתבכו יותר במהלך הטיפול. 6. בהחלט אפשר למנוע סוגים שונים של סרטן. דוגמאות- (רשימה חלקית)- הקפדה על פעילות גופנית סדירה (סרטן מעי גס), המנעות מעישון (סרטן ריאות), הפחתה בצריכת אלכוהול (סרטן צוואר, ושט,שד), הפחתה בצריכת בשר מעובד ובשר אדום (סרטן מעי גס), שמירה על משקל תקין (סרטן לבלב, שד, ושט). 7. תזונה לחולי סרטן אמורה להיות מותאמת אישית לפי מצב החולה, המחלה, שלב המחלה, הטיפולים אותם הוא מקבל ותופעות הלוואי מהן הוא סובל. 8. שוב, תלוי באיזו מחלה/ שלב וכד'. לדוגמא, אסור ליטול ויטמינים אנטיאוקסידנטים בכמויות גדולות בזמן טיפול קרינתי. שיהיה בהצלחה, דנה ונגה

08/02/2012 | 21:26 | מאת: galya

לכולם שלום!, אני רוצה לדעת רק לגבי קמח שנשאר פתוח, למשך זמן קצר (חצי שעה +/-), בחדר מחומם, האם אפשר להשתמש בו שוב, או שהקמח כבר לא נקי (חיידקים / טפילים שהתפתחו או הגיעו לשם בצורה כלשהי) , במידה ואפשר להשתמש, האם יש צורך לנפות אותו שוב (הקמח היה ארוז לאחר ניפוי). תודה, גלית

10/02/2012 | 07:49 | מאת:

שלום גליה, צר לי, אך אין לי מענה בנושא. מבחינת שימוש אין בעיה, אך מבחינת ניפוי, אין לי מידע. בברכה,דנה

08/02/2012 | 11:46 | מאת: דר

שלום החל משנות ה 30 נמצא עם TG גבוהים 300 ~ מעי רגיש ביותר ! נטיה לעצירויות בקע סרעפתי קטן ואבנים מרובות בכיס מרה . 1. האם כרומיום פיקולינט נמצא כיעיל לתנגודת... 2. האם ישנו מוצר להקטין צורך ב "מתוק" 3. האם ישנו תכשיר/מוצר להקטנת רמות TG פרט ל אומגה 3 4. מהו סוג הדיאטה המומלץ בהתחשב לקיים קושי רב בשמירה עליה . אודה מאד

08/02/2012 | 16:21 | מאת:

שלום דר, 1. כרום נמצא מועיל באיזון סוכרת בקרב חולים המקבלים סטרואידים. לא מצאתי קשר בין כרום לטריגלצרידים. 2. לא. 3. כן, התכשיר נקרא "תזונה נכונה, ירידה במשקל ופעילות גופנית". הדיאטה המומלצת היא לרדת במשקל, ובעיקרה כוללת הגבלת פחמימות פשוטות, פרוקטוז ואלכוהול וכן שומן רווי. בברכה,דנה

08/02/2012 | 10:18 | מאת: יעל

הי דנה, ראיתי בתוצאות בדיקות דם אוריאה גבוהה. המונח Hepatorenal syndrome.יכול להסביר תופעה של בעייה כיבדית אך אוריאה גבוהה? שכן הבנתי ש:במחלות כבד האמוניה גבוהה.. במחלות כליה האוריאה גבוהה... מה קורה בסינדרום זה? מה נראה בתוצאות בדיקות דם?

08/02/2012 | 10:31 | מאת:

שלום יעל, ב- HEPATORENAL SYNDROME יש מחלת כבד ידועה בדרגה מתקדמת אשר מביאה לאי ספיקת כליות על רקע המחלה הכבדית. אוראה גבוהה לבדה לא מעידה לא על מחלת כליה ולא על מחלת כבד. צריך להסתכל על כל הבדיקות ועל המטופל, תרופות ועוד ומזה לנתח את התמונה הקלינית. פני לרופא המשפחה לבירור. בברכה,דנה

08/02/2012 | 13:45 | מאת: יעל

רק רציתי לדעת אם ראית פעם אוריאה גבוהה כתוצאה ממחלת כבד (ולא אמוניה גבוהה)? ואיך זה הגיוני שהאוריאה תהיה גבוהה אם הכבד חולה ולא הופך אמוניה לאוריאה?

07/02/2012 | 20:07 | מאת: הילי

שלום, אני בת 18 , גובהי 1.60 והמשקל 50 קילו. בחורף שעבר, קצת הגזמתי עם המתוקים וחוסר הפעילות הספורטיבית ועליתי שישה קילו, כלומר שקלתי 56. נלחצתי מאוד, והכרזתי על דיאטה ירדתי תוך חודש וחצי למשקל 50, החלטתי שגם זה לא ממש מספיק וירדתי ל48 , סה"כ כל הירידה מ56 קילו ל48 התפרסה על חודשיים וחצי, ללא ספורט(הייתה לי בעיה בריאותית באותה תקופה) כיום אני מתנדנדת עם המשקל, לפעמים יורדת ל48, ולעיתים עולה ל50 בחזרה. התזונה שלי לאורך כל השנה האחרונה התבססה בעיקר על 700 קלוריות מקסימום. בחודשים האחרונים, הקלוריות הצטמצמו מעט ויש ימים שאני אוכלת רק 500. כמובן שאחר כך מגיע סוג של בולמוס, אבל גם אז אני בהכרה ומקפידה לא להפריז, הבולמוס יכול לכלול חבילת במבה, שני סנדוויצים וחבילה קטנה של בייגלה, תוך זמן קצר מאוד. אני יודעת שזה לא נשמע מופרז, ואולי אפילו מצחיק, אבל אלו דברים שבדר"כ אני לא מרשה לעצמי לאכול. לאחר הבולמוס מגיעים ימי הצום ושוב הכל חוזר על עצמו, מעין שרשרת.. אני מבינה שהתזונה היא לקויה ורוצה לתקן אותה. מה ניתן לעשות בעניין ? אם אלך לדיאטנית היא תבנה לי תפריט של 1500 קלוריות, ואני לא אוכל לעמוד בו. אשמח לפתרונות.

08/02/2012 | 09:33 | מאת:

שלום הילי, לצערי הבעיה שלך מורכבת מכדי להיות מטופלת במסגרת פורום זה. על פניו יש לך הפרעת התנהגות בנוגע לאכילה, וזו אינה מסתכמת רק בכמות הקלוריות המצומצמת שאת צורכת אלא באופן בו את מתארת את הבולמוסים ואח"כ את הצומות. זוהי אינה התנהגות אכילה תקינה, ועליך לטפל בה לפני שהיא תחמיר. במקרה שלך, הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית עם רקע טיפולי בהפרעות אכילה ואולי לשקול שילוב עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. לדעתך בולמוס האכילה שלך קטן, אבל בקנה מידה של הקלוריות שאת צורכת ביממה זהו בולמוס של כ- 1000 קק"ל שזהו יותר ממה שאת אוכלת ביממה. בברכה,דנה

07/02/2012 | 19:23 | מאת: עדי

ערב טוב לך ד"ר גילה רוזן אני סכרתית מה הכוונה למדוד כמות פחמימות במזון עד כמה מותר לי ועל מה עלי לשים לב תודה עדי

08/02/2012 | 09:29 | מאת:

שלום עדי, המזון שלנו מורכב מ- 3 אבות מזון עיקריים : פחמימות, שומנים וחלבונים. בכל מצב, בריאות או מחלה, ישנן המלצות כלליות והמלצות ספציפיות ליחסים בין אבות המזון הנ"ל. במקרה של סוכרת יש לשים בעיקר לב לכמות הפחמימות בתפריט היומי, סוגן ופיזורן על פני היממה. יש כמובן גם משמעות לחלבון ולשומנים מבחנה כמותית, סוג ופיזורם על פני היממה. אין המלצה גורפת לכל המטופלים, אלא יש להתאים לפי הרגלי חיים, מחלה, טיפול תרופתי, משקל ועוד. לשם כך, יש לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ אישי אצל דיאטן בקופת החולים. בברכה,דנה

06/02/2012 | 14:08 | מאת: רוביק

דנה שלום, באילו נסיבות כן צריך להמתיק בממתיק מלאכותי (בהנחה שהשואל אינו יכול להתרגל לשתות משקה חם שאיננו מומתק)? רוביק

06/02/2012 | 14:49 | מאת:

שלום רוביק, אין כאלו נסיבות מיוחדות. השימוש בבמתיק מלאכותי נועד לשתי סיבות עיקריות : הפחתה בצריכת סוכר פשוט בקרב אנשים בעלי נטיה לסוכרת או סוכרת וכן לאנשים בעלי עודף משקל המנסים להמנע מצריכה קלורית גבוהה. אם אין אפשרות לא להמתיק, אז מומלץ לצרוך בהגבלה. בברכה,דנה

08/02/2012 | 16:04 | מאת: רוביק

דנה שלום, הבינותי, פרט לכוונתך למונח "הגבלה". למשל, כמה טבליות סכרין או סוכרלוז (ביום) תחשבנה "הגבלה"? בברכה, רוביק

06/02/2012 | 10:43 | מאת: יהודה

שלום בן 32 משקל 78 גובה 1.75 אני שותה כול בוקר כוס מיץ גזר. האם זה בריא?ולמה זה בריא? בנוסף אני אוכל כול בוקר 2 תמרים,האם זה בריא ולמה? ראוי לציין שיש לנו גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם. בדיקות הדם שלי ברוך ה תקינות! תודה!!

06/02/2012 | 14:51 | מאת:

שלום יהודה, מיץ גזר נחשב למזון בריא, אך יש לזכור כי מדובר בכמות קלורית ופחמימות לא מבוטלת, בדומה למיץ פירות. בכל מקרה עדיף ירק שלם ולא מיץ. הגזר עשיר בויטמינים רבים, בעיקר ויטמין A. 2 תמרים בכל בוקר אינם מזיקים, אך איני רואה סיבה לקחת יחד עם מיץ הגזר. ואם בחרת תמר, אז חילאווי, שעוזר מאוד בפעילות תקינה של הכולסטרול הטוב. בברכה,דנה

06/02/2012 | 09:27 | מאת: חיה

שלום רב משקלי 80 וגובי 1.65 ברצוני לשאול 2 שאלות: 1.תזונה-לגבי תפריט: 7:00-נס קפה עם חלב3 שומן בתוספת כפית סוכר+לחם אחד מחיטה מלאה +ממרח סימפוניה או ממרח כלשה עד 5% שומן 10:00-יוגורט עד 3%+פרי (תפוח) 14:00-כוס כוס או אורז 6 כפות +סלט+2 נקניקיות 17:00-יוגורט עם פרי 19:00-סלט עם כפית שמן קונולה האם התפריט הוא טוב או שצריך לשנות בו משהו? 2.כושר: כמה פעמים עלי לצאת לספורט ביום?האם לצאת רק בשעות הבוקר לאחר האוכל או לצאת גם בשעות הערב? וכמה כפיפות בטן עלי לעשות ביום? אשמח למענה תודה מראש וום טוב!!

06/02/2012 | 14:46 | מאת:

שלום חיה, פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי ולכן איני נוהגת להעביר ביקורת על תפריטים, שכן הם אינם מייצגים נאמנה אופן אכילה. לגבי הספורט, מומלץ על בסיס יומי, לפחות 30 דקות של פעילות אירובית, בכל שעה של היום. יש הממליצים דווקא על שעות אחה"צ סביבות חמש-שש. בברכה,דנה

06/02/2012 | 01:04 | מאת: יוני

שלום, האם פסטה מדגנים מלאים עדיפה על לחם מלא מאיזושהי בחינה? סיבים? ערך גליקמי? משהו אחר..? או שעדיף שלא לצרוך אותה, משום שהיא איזה ?גוש בצק? כפי שקראתי בכמה מקומות. או שזה בעצם אותו דבר, תודה מראש.

06/02/2012 | 14:52 | מאת:

שלום יוני, פסטה מחיטה מלאה או לחם מחיטה מלאה אינם שונים, אלא בכמויות שאנו צורכים אותם.לרוב מנת פסטה ממוצעת שווה ל- 3-4 פרוסות לחם לפחות. בברכה,דנה

06/02/2012 | 22:50 | מאת: יוני

תודה על התשובה, אבל זה לא שבאמת יש ערך גליקמי נמוך יותר לפסטה לעומת הלחם המלא? ואם כבר לחם מלא, מה את אומרת על לחם-חי? אותם לחמים שנמכרים ללא אריזה במכולות. האם זה 100% מלא? כי לא ניתן לדעת כך, תודה מראש.

05/02/2012 | 22:37 | מאת: מירב

בן זוגי סובל מחומציות שתן בדם.... הוא נבדק לפני מספר שנים ושותה כדורים באופן יום יומי. לאחרונה הינו סובל מכאבים באצבעות הידיים, רגליים וראש. אין אני יודעת עם יש קשר... אך אשמח לדעת לאיזה סוג רופא אליו ללכת על מנת לבדוק זאת? הוא עצמו אינו זוכר לאיזה רופא הלך בעבר. תודה.

06/02/2012 | 15:06 | מאת:

שלום מירב, אני מניחה שהתכוונת לרמות חומצת שתן גבוהות בדם (חומצה אורית). עליו לפנות לנפרולוג ו/או לראומטולוג לטיפול הרפואי וכן לדיאטנית. בברכה,דנה

05/02/2012 | 17:02 | מאת: יהודה

הנני באמצע שנות ה- 50 לחיי. זה מספר שנים יש לי מספר בעיות עיכול כר"מ, לפי סדר גילויין: 1.DIAPHRAGMATIC HERNIA. 2.הליקובקטר פילורי שהתגלה וטופל. 3.DIVERTICULOSIS OF COLON. 4.REFLUX ESOPHAGEAL. שתי הבעיות האחרונות התגלו די צמוד אחת לשניה. הנני נוטל אומפרדקס 20 מ"ג, פעם אחת ביום. האם לאדם כמוני, עם הבעיות הנ"ל, אסור / מותר / רצוי /יכול מאד להועיל: 1. לאכול כורכום. 2. ליטול כורכום C3 (של אלטמן). 3. לשתות מיץ חמוציות. 4. לשתות מיץ רימונים. בתודה מראש,

שלום יהודה, אין מניעה מלצרוך את הפריטים שרשמת לאור כל הבעיות שתארת. בברכה,דנה

04/02/2012 | 21:17 | מאת: מעיין

שלום רב, בני בן שמונה וחצי חודשים, עד היום היה אוכל 180 מ"ל תמ"ל צמחי [אלרגי לחלבון החלב] בבוקר [בסביבות 7], פירות טחונים בתשע וחצי- עשר ירקות עם קציצה באחת, 180 מ"ל תמ"ל בשלוש וחצי ושוב 180 מ"ל תמ"ל עם כפית דייסת אורז בשעה שבע לפני השינה. במהלך הלילה מתעורר בדר"כ פעם אחת לאכול 12 מ"ל תמ"ל. ביום שישי התגלה לנו כי הוא ככל הנראה אלרגי גם לחלבון סויה וקיבלנו תמ"ל בשם נוטרמיגן. כידוע, זהו תמ"ל עם ריח וטעם נוראיים. ברצוני להחליף לו את ארוחת התמ"ל שניתנת לו במהלך היום בארוחה של מוצקים ]עדיין לא יצאו לו כלל שיניים]. אודה להמלצות מה כדאי לתת. תודה.

מעיין שלום! ראשית, כדי לעשות קצת סדר, גם לטובת שאר הקוראים - 30%מהתינוקות שהינם אלרגים לחלבון חלב פרה, יהיו גם אלרגים לחלבון סויה. זו הסיבה העיקרית מדוע לא כדאי לתת תמ"ל צמחי מלחתחילה. כשמתחילים נוטרמיגן בשלב מוקדם יותר, יש היענות טובה ואין משמעות לטעם/ריח. כמובן שבגילאים הבוגרים יותר יש קושי רב יותר במעבר לתמ"ל זה. ההמלצה היא להיעזר בדייסה ואפילו בתוספת סוכר עד שמופיעה היענות טובה. בהמשך אפשר לנסות להפחית בהדרגה את כמות הסוכר. לגבי מספר ארוחות התמ"ל, בהחלט ניתן להפחית ארוחה אחת. במקומה ניתן להציע ביצה, טחינה, חומוס, אבוקדו, לחם, קורנפלקס טבול במים, פרי נוסף. יציאת שיניים יכולה להופיע גם לאחר גיל שנה. זו לא סיבה להמשיך עם מזון טחון. ניתן להעלות דרגה (מזון מעוך, חתיכות רכות). בברכה, נועה

04/02/2012 | 15:42 | מאת: מיכל

שלום, כהכנה לבדיקת סיגמו נתבקשתי שלא לאכול במשך יומיים ירקות פירות וסובין, רציתי לדעת אם לחם לבן מכיל סובין ואלו עוד מאכלים אפשר כן לאכול... תודה, מיכל.

04/02/2012 | 20:07 | מאת:

שלום מיכל, כמו שנאמר: בלי ירקות ופירות כלל ובלי דגנים מלאים. את יכולה לחם לבן או כל מאפה מרמח לבן כגון לחמניה או פיתה, אפשר אורז, פסטה, קוסקוס, כל סוגי הבשר:עוף,דגים, בקר, הודו וכל מוצרי החלב. בברכה,דנה

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה אך קודם אתן קצת רקע: אני בת 25 סובלת מהפרעת אכילה כבר 11 שנים (חוויתי את שני המצבים- אנורקסיה ובולימיה נרווזה) בשלושת החודשים האחרונים ירדתי כתשעה קילוגרם וכעת הBMI שלי הוא 17.5 יש לי הרבה התקפי הקאות ובשאר הזמן אני פשוט לא אוכלת. כן אני בטיפול ולא- הוא לא עוזר ועכשיו לעיקר: לאחרונה אני סובלת מעצירויות קשות. (לעתים גם שלשולים אבל לרוב לא). הולכת לשירותים בערך פעמיים בשבוע. אני עוסקת בספורט ברמה גבוהה יחסית (אימוני כח ואירובי) וכמו כן שותה המון נוזלים (בין 2.5 ל 4 ליטר ביום) אינני מתכוונת לספר על כך לדיאטנית או לאחד מהרופאים שלי ומאוד הייתי שמחה לבדוק אפשרות של פתרונות טבעיים לפני כן- מכיוון שזהו אינו נושא שפשוט לי לדבר עליו. כמו כן יש לציין שאני אנמית- לא יודעת אם יש קשר או לא... אודה לכם מאוד על תשובה אנה

שלום אנה, אינני נוהגת להתערב במטופלים שכבר מטופלים ע"י אנשי מקצוע, גם אם מדובר במשהו כזה. העובדה שאינך מוכנה לספר להם על הבעיה שלך, מעידה על בעיה בקשר ובטיפול, ולכן איני מעוניינת לעודד זאת. אני חושבת שכדאי לך לשקול היטב לספר להם על הנושא, הם מכירים אותך היטב ויוכלו לעזור לך. בברכה,דנה

04/02/2012 | 13:55 | מאת: שרית

הי, אני מעוניינת להבין את הקשר בין צריכת אלכוהול מוגזמת ומחלת כליות? האם יש לאלכוהול השפעה על הכליות בכלל?

04/02/2012 | 20:12 | מאת:

שלום שרית, הקשר הינו עקיף בלבד ע"י מס' מנגנונים אפשריים : 1. צריכת אלכוהול מוגברת נמצאה קשורה עם עליה בלחץ דם, ויתר לחץ דם לא מאוזן יכול לגרום לפגיעה כלייתית. 2. צריכת אלכוהול מוגברת המובילה לאי ספיקה כבדית בעקבות שחמת יכולה גם להיות מלוהה במחלה כלייתית בעקבות המחלה הכבדית. 3. צריכת אלכוהול מוגברת נמצאה בקשר עם עליה בחומצה אורית שזו מלווה ביתר לחץ דם ופגיעה כלייתית וכן אפשרות לאבני כליה. כמובן שישנם מנגנונים נוספים אפשריים, אך בעיקר מדובר בקשר נסיבתי עקיף ולא ממש בקשר ישיר. בברכה,דנה

04/02/2012 | 07:35 | מאת: נמ

אני עוסקת בפעילות גופנית אירובית ואימוני התנגדות אך עקב סוג עבודתי איני מצליחה להגיעה ל6 מנות ביום הדבר גרם לירידה בחילוף החומרים שלי ועלייה במשקל עקב הירידה רציתי לשאול מה הדרך הטובה ביותר לגלות מהו חילוף החומרים שלי האימיתי נבדתי במכשיר המסתמכח על מוילוחת חשמלית ולפני שנה אחוז השומנים בגופי עמד על 19 ונמדד ע"י מדריך מומן בוינגיט ולפי המכשיר יצא שעליתי ב55% אחוזי שומן במכשיר יצא 24% וחילוף חומרים 1250 א. העם המכשירים הללו אמינים ב.איך אני יכולה לדאוג לעניין הורדת רמת השומן לגבה שהייתה?

04/02/2012 | 12:03 | מאת:

שלום, המכשירים המודדים אחוז שומן לפי מוליכות חשמלית מאוד לא מדוייקים, כי מודדים אחוז מים ולא שומן, וזה משתנה לפי זמן ביום, רמת פעילות, כמות שתיה ועוד. כמו כן זה משתנה ממבנה גוף למבנה גוף. המכשיר לא יודע אם רו השומן בבטן, באגן או מקום אחר.לכן רוב מהכשירים האלו מאוד לא מדוייקים.שיש מכשירים יותר מדוייקים בעיקר במעבדות למחקר מטבוליזם במרכזים שונים בארץ, כולל וינגייט, אך איני יודעת אם כל אחד יכול להמדד. לגבי הורדת השומן לרמה תקינה צריך לבחון את סוג הפעילות, רמתה ועוצמתה. בברכה,דנה

03/02/2012 | 18:32 | מאת: חלי

שלום, רכיבי בירה שחורה הרשומים על הבקבוק הם מים, לתת שעורה, כשות, פרוקטוז, אצסולפם ואספרטיים. האם הפרוקטוז הכלול בהם גורם לנזק כלשהו למי ששותה משקה זה, או לתכונותיו הבריאותיות של המשקה? בברכה, חלי

04/02/2012 | 12:04 | מאת:

שלום חלי, הפרוקטוז מטרתו להמתיק את הבירה במקום סוכרוז עם ערך קלורי נמוך יותר. כיום ידעו שתוסף זה מעלה שכיחות של מחלות רבות כולל השמנה, רמות שומנים בדם ועוד, ולכן רצוי להמנע ממשקאות המתוספים פרוקטוז. בברכה,דנה

05/02/2012 | 13:35 | מאת: חלי

דנה שלום, יש לי 2 שאלות בעקבות תשובתך: 1. מאחר שיש כבר ממתיקים בבירה האמורה (אצסולפם ואספרטיים), מדוע מוסיפים לה גם פרוקטוז? 2. אין לי שום בעיה בהשמנה (אני רזה), וגם לא בשומנים בדם. האם הפרוקטוז הכלול ברכיבי הבירה האמורה (ממנה אני נוהגת לשתות עד כוס אחת ביום) עלול לגרום נזקים אחרים? בברכה, חלי

05/02/2012 | 13:41 | מאת: חלי

דנה שלום, אין לי בעיה בהשמנה (אני רזה) או בשומנים בדם (הם תקינים, עם סטטין במינון נמוך), אף כי אני נוהגת לשתות עד כוס אחת ביום. האם יש בעיות אחרות עם הפרוקטוז הכלול בבירה? שנית, לשם מה יש בה פרוקטוז, כאשר יש בה ממילא גם 2 ממתיקים מלאכותיים, כאמור? בברכה, חלי

03/02/2012 | 17:26 | מאת: ar

כאשר נוטלים פרדניזון באופן יום-יומי, מאלו מזונות כדי לא לאכול? על מנת להפחית את התופעות לוואי

04/02/2012 | 12:06 | מאת:

שלום, ראשית זה תלוי מינון ולכמה זמן הטיפול מיועד. במינונים גבוהים לאורך זמן עלולה להתפתח סוכרת, יתר לחץ דם, שומנים בדם ופגיעה בעצמות. לכן מומלץ לשמור על דיאטה מופחתת פחמימות פשוטות, הגבלת השומן בתפריט, העשרתו בסידן, מגנזיום ושילוב עם פעילות גופנית. כמו כן, בשל הנטיה לאגור מלח ומים, מומלץ להמנע ממזונות עתירי מלח. יש לפנות לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה

03/02/2012 | 14:26 | מאת: שרה

שלום דנה, רציתי לדעת באיזה ערכי סוכר (נמוכים וגבוהים) אסור לצאת לפעילות גופנית. ובאיזה ערכי סוכר מותר לצאת בלי שום בעייה. האם חיבים לאכול ארוחה לפני היציאה לפעילות וגם להוריד מינון אינסולין או רק אחד מהם?

04/02/2012 | 12:08 | מאת:

שלום שרה, אין תשובה אחת ברורה לכך. זה משתנה ממטופל למטופל. כמובן שאין לצאת כאשר רמות הסוכר מתחת ל- 70, ויש לאכול קודם ואח"כ לצאת לפעילות. אין מגבלה לגבי רמה גבוהה. לגבי הם להוריד מינון אינסולין או לאכול, שוב תלוי ברמות ובכמה הפעילות מורידה את רמות הסוכר, ולכן אין המלצה אחת. רצוי לבצע מדידות תכופות כדי לראות מה מידת ההשפעה של כל פעולה, ואז להחליט. כמובן כדי למנוע סיבוך, רצוי לקחת סוכר זמין לפעילות במקרה וישנה ירידה בסוכר. הסכנה האמיתית היא היפוגלקמיה ולא היפרגלקמיה. בברכה,דנה

03/02/2012 | 13:04 | מאת: נועה

היי, רציתי לדעת האם יש קשר בין ספיגת ברזל ללקטוז. תודה רבה!

04/02/2012 | 12:09 | מאת:

שלום נועה, לא ירדתי לסוף שאלתך. לקטוז לא משפיע על ספיגת ברזל, אם זאת השאלה, אלא סידן. אם ישנה רגישות ללקטוז שגורמת לשלשולים דחופים, אז יכולה להיות ירידה בסיגת הברזל בשל פגיעה במעי. בברכה,דנה

03/02/2012 | 09:47 | מאת: ולדה

שלום , אני בת 13 וחצי , הגובה שלי 1.60 והמשקל שלי 48 . אני עוסקת בפעילות גופנית יומיומית , והתפריט שלי נע בין 2400-2600 קלוריות ביום . ארוחת בוקר : לחמניה + 2 כפות קוטג' + סלאט ירקות ( מלפפון , עגבניה , זייתים ) + 2 כפות טחינה + כוס חלב . ביניים : מעדן תות + חטיף אנרג'י ( 150 קלוריות ) . צהריים : שניצל + אורז\פחמימה + ירקות מבושלים . ביניים : 2 פרוסות לחם + פרוסת גבינת טוסט . ערב : 2 פרוסות לחם + טונה בשמן + ביצה קשה + ירקות + מעדן וניל ( 125 קלוריות ) . לילה : פרי + חטיף אנרג'י ( 150 קלוריות ) . האם אני אעלה במשקל מהתפריט הזה ? , בהתחשב לעובדה שאני ספורטאית , ובהתחשב לגובה והמשקל שלי . תודה רבה על התשובה מראש (:

02/02/2012 | 21:41 | מאת: רונה

היי אני מנסה להבין מה הקשר בין קומדין לגלידה ולמה גלידה מפריעה לספיגתו? אני יודעת שהגלידה מכילה מעט מאד ויטמין K והירקות הירוקים ובעיקר אבוקדו הם אלה שמכילים ויטמין K בכמות גבוהה יותר אשר בעצם נוגדת את השפעת הקומדין. קראתי באיזה מקום שלפעמים משתמשים בפולי טונקה בגלידות בגלל טעמו והם ככל הנראה משפיעים על הקומדין באיזשהו אופן לכיוון השני (מגבירים את ההשפעה), האם זו הסיבה? אני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את המגנון / איזשהו מאמר לקרוא בנושא. המון תודה רונה

04/02/2012 | 12:18 | מאת:

שלום רונה, חפשתי עמוקות בתוך מאמרים וסקירה ספרותית, האזכור היחיד שמצאתי לגבי גלידה היא השפעתה על ספיגת התרופה ולא דרך ויטמיםן K, בדומה לאבוקדו. ההמלצה, שיהיה רווח של שעתיים בין התרופה לאכילת גלידה. בברכה,דנה

מהן הערכיים התזונתיים של העגבנייה ושל עגבניית שרי? תודה!!

שלום נטע, אין הבדל בין עגבנית שרי לעגבניה רגילה, פרט לגודל. יש להן אותו ערך תזונתי במשקלים שווים. בעגבניה בינונית יש כ- 30 קק"ל וכ- 4 גר פחמימות, 20 מ"ג ויטמין C וכ- 350 מ"ג אשלגן. איני יכולה לומר כמה זה שווה בעגניות שרי, כי הגדלים שונים. בברכה,דנה

02/02/2012 | 14:29 | מאת: רעות

שלום שמי רעות בת 24 לפני כ5 שנים חליתי במהלך הצבא במחלת הנשיקה את המחלה היה ניתן לראות בעיקר בשקדי הגרון ובעייפות ניכרת. עברו מאז חמש שנים והיום אני 20 קילו יותר. מאותה התקופה אני מנסה את כל סוגי הדיאטות ולא מצליחה לרדת יש לי כאבים בקיבה במקרים מסוימים ועשיתי בדיקות של נשיפה וצילומי קיבה .האם משהו מהמחלה הזאת יכל לגרום לי לשיבוש של חילוף החומרים? כל האנשים בני גילי אוכלים מלא ואני מרגישה ממש רע עם עצמי. היתי אצל דיאטניות בכל התקופה אבל שירדתי מספר קלוגרמים כמו4 קילו עליתי אותם אחרי חודש אני מרגישה שהגוף ממש בוגד בי ואני לא יודעת כבר מה לעשות?

02/02/2012 | 15:13 | מאת:

שלום רעות, אני מניחה שהעייפות הזו גוררת חוסר פעילות גופנית יומיומית.דיאטה להרזיה ללא פעילות גופנית פשוט לא עובדת, והרווח שלך מפעילות יהיה גם ירידה במשקל וגם שיפור במצב העייפות ממנו את סובלת. לצערי איני יכולה לעזור מעבר שכן פורום זה אינו מיועד לייעוץ אישי.נסי לעבוד עם דיאטנית משולבת בחדר כושר או אולי קבוצת תמיכה תתאים לך יותר. בברכה,דנה

02/02/2012 | 09:55 | מאת: אלון

רופאת משפחה המליצה לי לעזוב את נקניק הסלמי והקבנוס האהובים עלי ולעבור למשפחת הפסטרמות. אבל כשבחנתי את רשימת הערכים התזונתיים ראיתי שכל מוצר כזה מכיל כמה מאות מ"ג נתרן ל-100 גרם מוצר. נו,אז מה עשיתי במעבר? החלפתי כולסטרול במלח? האם יש הבדל בין פסטרמה שנמכרת במשקל לזו הארוזה או שהכל מעובד באותו אופן? דגים בחומץ - אינני יודע לייצר אותם בעצמי בבית.היכן אני יכול למצוא דג כבוש דל כולסטרול ודל נתרן,או ללמוד לעשות בעצמי?

02/02/2012 | 15:11 | מאת:

שלום אלון, ראשית, עם כל הכבוד לרופאה, כדי לפנות לדיאטן לייעות אישי שזו תחום התמחותו. החלפה של קבנוס וסלמי בנקניק היא החלפה של מוצר עתיר שומן, מלח ורעלים רבים במוצר דל שומן עתיר נתרן ורעלים שונים. אז קודם כל חסכת בשומן. שנית, זה לא מתחיל ו/או נגמר במוצרי הבשר, הדיאטה למצבך דורשת שינויים רבים, ככל הנראה תזונתיים והתנהגותיים, ולשם כך יש לפנות לדיאטן בקופת החולים. לגבי הדגים- איני מכינה בעצמי, כך שלא אוכל לייעץ. לרוב דגים כבושים הינם עתירי מלח ולכן לא הייתי ממליצה עליהם. נסה דגי ים על מחבת או על האש. בברכה,דנה

02/02/2012 | 00:30 | מאת: יוני

ראשית אני רוצה להודות לך על כל התשובות הניתנות בפורום ועל העזרה הגדולה, אכן למדתי המון.. ואני מקווה שאני לא מטריח אותך בשאלות. ולשאלתי: מה את אומרת על קקאו? כדאי לצרוך? התחלתי לצרוך 2 קוביות שוקולד מריר 86% מוצקים ליום כי קראתי מחקרים על כמות פלבנואידים מכובדת ובגלל שהוא מכיל סוכר ואינני רוצה לצרוך סוכר לבן כלל אשמח לדעת אם ניתן להחליפן בכוס שוקו ( כפית קקאו טהור וכפית דבש עם חלב חם) יש להזכיר שאינני צורך סוכרים כלל אלא מהפירות שמגיעים לעד 4 מנות ביום ולעיתים עומדים על 2 [ את כל הוויטמינים אני צורך מירקות בשלל צבעים פעמיים ביום] על מה עוד את ממליצה שיכול ?לנקות עורקים??

02/02/2012 | 15:09 | מאת:

שלום יוני, ראשית, תודה על המחמאות. שנית, כפית קקאו וכפית דבש לא מחליפים ממש 2 קוביות שוקולד מבחינת ערכים תזונתיים, ומה לגבי החלב שנוסף לשוקו, אלא אם כן הוא על בסיס מים. בכל מקרה אני לא מאמינה במושגים כגון :"מנקה עורקים". ישנה תזונה שהוכחה כזתונה מגנה מפני מחלות לב, בעיקר אם היא נצרכת מגיל צעיר, ואולי יותר מכך, בעקבות חשיפה למזונות אלו עוד בשלב העוברי. אבל כנראה שעדיף לתהחיל מאשר לא. הדיאטה מדברת על שימוש בשמן זית, אגוזי מלך, קטניות, דגנים מלאים, מוצרי חלב דלי שומן עם סידן, דגי ים, תמר חילוואי, רימון סחוט טרי וכוס יין אדום ביום. כמובן לשלב עם הרבה ירקות מכל הצבעים. פירות, אין צורך מיותר מ- 2 מנות ליממה. בברכה,דנה

02/02/2012 | 18:09 | מאת: יוני

על עניין ה"מנקה עורקים" הכוונה היא לתכולת פלבנואידים רבה שמצויה בקקאו ממש כמו המלצתך לשתיית יין ומיץ מרימון כולל מיץ מהקליפה שמכילים פוליפנולים ופלבנואידים גם כן.. מובן שהכוונה היא בשילוב תזונה נכונה ומאוזנת. השוקולד נבדק מדעית פעמים רבות ויעילותו הוכחה במניעת מחלות לב וכלי דם בכמות של עד שורה ליום. והשוקו יהיה על בסיס חלב מה שאומר שגם סידן יכנס לעסק. בניגוד לדעה הרווחת, קקאו אינו משפיע על ספיג הסידן באופן משמעותי וניתן לשלבם. אז לשאלה הסופית: האם כדאי להחליפם? או שלשים יותר קקאו? או שבכלל לוותר על כל העסק? תודה מראש.

01/02/2012 | 21:55 | מאת: ליאם

שלום, אני בת 25, 1.60, שוקלת 100 ק"ג. כל חיי הייתי רזה עד גיל 15, ששם התחלתי להשמין ועליתי עד ל-90 ק"ג, ואז ירדתי ל 50 ק"ג ונשארתי רזה עד גיל 20 שמרתי על זה ואז באה הנפילה שהפסקתי עם הספורט והתחלתי להפריז במתוקים ושטויות. אני רוצה להגיד שחשוב לי מאוד להרזות ולהחזיר לעצמי את הביטחון העצמי והחיוך, כי כשאת נראית טוב את לא עצובה, ואני מרגישה שזאת לא אני, ואני מאוד רוצה להגשים כמה חלומות שאני לא יכולה בגלל הבעיה של המשקל. השאלה הגדולה שלי היא האם בתוך 5 חודשים אני אצליח להוריד 40 ק"ג עם התפריט הבא: בוקר-2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה 3% או קוטג' 5% וירקות + כוס תה צמחים ו 1 סוכרזית צהריים-ארוחת צהריים +סלט ירקות ללא לחם ותוספות ביניים בשעה 16:00: תפוח או מעדן 0% ערב: 2 פרוסות לחם קל עם גבינה לבנה או קוטג' או ביצה קשה + ירקות וכוס תה צמחים+1 סוכרזית שילוב של ספורט כל יום הליכה במשך שעה. האם זה אפשרי? תודה רבה רבה על העזרה!

02/02/2012 | 15:06 | מאת:

שלום ליאם, אני אהיה מאוד תמציתית. אז זקוקה לעזרה מקצועית אינטנסיבית הכוללת שילוב של דיאטנית ורצוי איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. ניכר כי התנהגות האכילה שלך אינה תקינה ועליך לקבל תמיכה הולמת. התפריט שתארת לא רלוונטי, כי איני נותנת ייעוץ אישי במסגרת פורום זה, ולשם כך עליך לפנות לייעוץ אישי. ולגבי ה- 40 ק"ג- התשובה היא, כן אפשר, הכל אפשרי, השאלה האם נכון ויחזיק מעמד- התשובה ברורה ב- 90% מהמקרים- לא, זה לא יצליח כי זה לא יחזיק מעמד. תציבי יעדים ריאליים יותר בשלב ראשון. בברכה,דנה

01/02/2012 | 21:39 | מאת: רחל

אם הדיאטנית ממליצה להמתיק בסטיביה, הא כיצד שום משקה אינו מומתק בה, אלא רק בממתיקים מלאכותיים, הנחשבים כמזיקים? רחל

02/02/2012 | 15:02 | מאת:

שלום רחל, ממתיקים מלאכותיים לא מוגדרים כמזיקים, עדיין, אז בואי נשים דברים על דיוקם. הסטיביה נכנסה לשימוש מאושר רק בשנתיים האחרונות כתסוף מזון ולא כממתיק, וכלן לא ברור אם מותר השימוש או לא במשקאות כאלו או אחרים. כמו כן, מה שנוח יותר לנו כצרכנים לא תמיד מתאים לתעשיית המזון, כגון עמידות בתנאים מסויימים ומחיר. שימוש בממתיקים יקרים יותר יעלה את מחיר המוצר, ורוב החברות לא מעוניינות בכך, כי אז יאבדו צרכנים אחרים. בברכה,דנה

01/02/2012 | 17:30 | מאת: שיר

שלום רב! אשמח לקבל חוות דעת לתוצאות פרופיל השומנים: כולסטרול כללי 213 HDL=78 LDL=123 NON HDL=140 טרגליצרידים= 83 יש לי שחלות פוליצ'סטיות לא מעשנת לא לוקחת גלולות לוקחת אלטרוקסין מאוזנת תודה

02/02/2012 | 15:00 | מאת:

שלום שיר, על פניו הבדיקות שלך תקינות לגמרי, למרות חריגה קלה בסה"כ כולסטרול, אך אנחנו מסתכלים על ה- LDL שהינו תקין לגמרי וה- HDL שהינו גורם מגן והינו ברמה גבוהה. העובדה שאינך נוטלת גלולות ומעשנת הינה מצויינת. היחסים שאנחנו מסתכלים על רמות שומנים בדם תלויה במידת גורמי הסיכון שיש לך ולא רק על המספרים כגון : היסטוריה מפשחתית של מחלות לב בגיל צעיר בגברים ונשים, חוסר פעילות גופנית, השמנה ועוד. בכל מקרה, גם אם אין לך אף אחד מגורמי הסיכון הנ"ל או גם אם יש , הרמות נחשבות לתקינות לגמרי. יש לקחת בחשבון כי שחלות פוליצסטיות כבר מוגדרות כגורם סיכון לתחלואה לבבית וסוכרת במיוחד, ולכן יש להסתכל על פרמטרים נופסים כגון משקל ופעילות גופנית במקרה שלך. בברכה,דנה

02/02/2012 | 16:44 | מאת: שיר

אני אכן משתדלת לאכול תזונה נכונה ולעסוק בפעילות ספורטיבית ומשקלי תקין.

01/02/2012 | 15:52 | מאת: בני

שלום , רציתי לדעת האם אכילה של שקית אדממה שלמה 5 פעמים בשבוע כל יום במשך 5 חודשים בכערך יכולה לגרום נזקים לילד בגיל 17 ? נזקים- כמו בחילות, כאבי בטן עליונה, חוסר תאבון, גרפסים שנמשכים לאורך כל היום. תודה

01/02/2012 | 16:06 | מאת:

שלום בני, אדממה זה פולי סויה ובהחלט יכולה לגרום לכל התופעות שציינת. מדובר בכמות גדולה ולא מזינה גם בשל חשיפה לפיטואסטרוגנים ( הורמונים דמויי הורמונים נשים) אשר לא מומלצים לצריכה בכמות גדולה, לגברים ונשים כאחד, במיוחד בילדים ומתבגרים. אנא הורד בכמויות. בברכה,דנה

01/02/2012 | 16:28 | מאת: בני

תודה, הייתי בביקור אצל הרופאה והיא אמרה שלדעתה זה דלקת בקיבה, עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה ולא נמצא דבר. האם לדעתך כמות כזו של אדממה יכולה לגרום לכל התפועות שציינתי במשך כבר 4 חודשים ובנוסף לשבוע לשבוע הם מחמירים ? אם כן, איך זה קורה ? ואם אני אפסיק לאכול אדממה למשך כמה זמן תופעות אלה יעלמו?

01/02/2012 | 14:18 | מאת: בן

שלום, אני נער בן 17 ורציתי להפנות כמה משאלותיי לחכמים ממני. 1. מדוע קיים בכלל דבר כזה " צמחונות ", הרי רוב הצמחונים עושים זאת מתוך מניעים אידיאולוגיים, והם נמנעים בד"כ רק מאכילת בשר ודגים. אך ידוע שתעשיית החלב גרועה בהרבה מתעשיית החלב ( שלא לדבר על כך שהחיות בכלל לא מרגישות כאב בשחיטה הכשרה ), אז מדוע בכלל להיות צמחוני? לא עדיף להיות כבר אוכל בשר ( לא בהגזמה כמובן) ולחיות באופן בריא ללא חשש למחלות עקב בעיות ספיגה ו/או קושי בלשמור על תפריט שונה? 2. לאחר שנחשפתי לזוועות תעשיית החלב, חשתי צורך מיידי להפסיק להיות שותף לסבל הנוראי שפוקד את בעלי החיים המסכנים וחסרי הישע. אך לאחר חשיפה לדעות מנוגדות כן בעד טבעונות ונגד טבעונות, אני כבר באמת לא יודע מה היא "האמת" ה"אמיתית". האם מומלץ לנער בגילי ( 17 ) להפוך לטבעוני ? אם אקפיד על תפריט מסודר, אני אוכל להתפתח כראוי ללא כל חשש לחסרים או מחלות ? תודה מראש, בן

01/02/2012 | 15:35 | מאת:

שלום בן, התשובה נכון להיום מאוד פשוטה. אין יתרון של ממש בלהיות צמחוני ו/או טבעוני. לא הוכח כי אלו חיים יותר באופן חד משמעי ו/או חיים בריא יותר. הכי נכון לאכול מכל קבוצות המזון בצורה חכמה ומבוקרת. הסרטון על תעשיית החלב אינו מגובה במחקרים מדעיים, וחבל שאנשים לא מסוגלים להפריד בין כל הבלבול שנוצר בשטח. אין כל הוכחה לכאן או לכאן. אנחנו נולדו אוכלי בשר משחר ההוצרות, גם האדם הקדמון הבין זאת, וידוע כי אלו שבחרו להיות צמחוניים בימי קדם לא שרדו בגלל בעיית התפתחות מוחית, בשל חסר ביוד ובברזל. ההמלצה, לאכול מכל קבוצות המזון באופן מבוקר. בברכה,דנה

שלוחם רב הומלצה לי דיאטה דלת פורינים ודלת חומצה אורית מה זה אומר? האים ניתן לקבל המלצה לתפריט? מה מותר ומה אסור בכבוד רב טל

שלום טל, אני מניחה שגילו שמקור האבנים בכליות הם אבני חומצה אורית. הדיאטה המלווה לכך הינה דיאטה דלת פורינים הכולל הגבלת מנה בשרית ל- 100 גר' ליממה ( כולל דגים, עוף, בקר, הודו), המנעות מאיברים פנימיים, אלכוהול, אנצ'ובי, פטריות. המלצה על שתיה מרובה ( 10-12 כוסות מים ליממה), העשרת התפריט במוצרי חלב דלי שומן , ירקות ופירות, דגנים מלאים וזרעים. לגבי קטניות ממלץ עד 3 פעמים בשבוע. ביצה ניתן לאכול כל יום. מומלץ בכל מקרה לפנות לדיאטן לייעוץ אישי. בברכה,דנה

01/02/2012 | 00:05 | מאת: אמנון

קראתי מאמרים באינטרנט על סגולות שום בהורדת רמת שומנים בדם ולחץ דם.באותה את קראתי מאמרים שסותרים זאת...מאחר ואינני סומך על אתרי אינטרנט שחלקם או רובם מגמתיים אני שואל כאן אנשי מקצוע. אז מה האמת מאחורי השום? ניסיתי פעם אחת לעיסת שן שום ולא הצלחתי לעמוד בחריפות ובצריבה.אחרי 20-30 דקות הרגשתי היפר/חוסר שקט ו-stress

01/02/2012 | 09:59 | מאת:

שלום אמנון, השום אכן מכיל חומרים רבים, נוגדי חמצון ועוד, אך השפעותיהם זניחות לעומת הרגלי חיים שלמים למניעת רמות רמות שומנים בדם, מחלות לב והטיפול בהם. אפשר ורצוי לשלב שום במזון, אך אין צורך להשחף עד לעיסת שן טריה לבד. בברכה,דנה

31/01/2012 | 14:49 | מאת: ספיר

תודה

שלום ספיר, מניחה שהתכוונת לבננה בינוני- 60-70 קק"ל בממוצע. בברכה,דנה

31/01/2012 | 00:09 | מאת: אודי

שלום אני בן 25 גובה 1.73 ושוקל 50 קילו, לא מצליח לעלות אפילו גרם אורח החיים שלי לא מאפשר ארוחות סדירות הייתי מעוניין לדעת אם יש פיתרון אולי איזה תחליף שאפשר לנשנש בין לבין כדי לדמות ארוחה כשאין זמן לאכול תודה.

31/01/2012 | 10:29 | מאת:

שלום אודי, בוודאי שיש פתרונות, אך אלו ניתנים במסגרת ייעוץ אישי, בדומה לדיאטת הרזייה. פנה לדיאטן בקופת החולים. בברכה,דנה

30/01/2012 | 23:39 | מאת: דיצה

האם לנטילת התוסף luteolin עלולות להיות תופעות לוואי? תודה.

31/01/2012 | 10:32 | מאת:

שלום דיצה, מתוארות בעיקר תועפות של מערכת העיכול כגון בחילות, הקאות ושלשולים, אך במקרים נדירים. בברכה,דנה

30/01/2012 | 20:32 | מאת: איה

האם אכילת עגבניות שרי בכמות גדולה הינה משמינה? תודה

30/01/2012 | 22:21 | מאת:

שלום איה, מה זה כמות גדולה? כמה עגבניות כבר אפשר לאכול 4-5-? סה"כ מדבור בכמות קטנה יחסית של קלוריות, ולא, לא משמינים מאכילת עגבניות בכמות גדולה, אלא מאכילת כמות קלוריות גבוהה מההוצאה האנרגתית. בברכה,דנה

30/01/2012 | 18:05 | מאת: איה

אני נוהגת לשתות 12 כוסות מים ליום, ומחלקת את זה לארבע פעמים ביום כל פעם אני שותה בבת אחת 3 כוסות מים. האם זה שאני שותה 3 כוסות מים בבת אחת יכול לגרום נזק לכליות? האם עדיף לחלק את 12 כוסות המים במשך היום לכוס אחת של מים כל שעה או שזה בסדר ככה? תודה

30/01/2012 | 18:07 | מאת:

שלום איה, אין בעיה לשתות 3 כוסות בבת אחת ואין שום השפעה כלייתית. אני חושבת ש- 12 ביום זה מעט מוגזם, אפשר להסתפק ב- 10. בברכה,דנה

30/01/2012 | 16:15 | מאת: נדב

מבקש לדעת כמה קלוריות יש בחצי מנה שוארמה בפיתה עם קצת טחינה וקצת ציפס? תודה רבה!

30/01/2012 | 16:38 | מאת:

שלום נדב, בהערכה גסה מדובר בכ- 400-500 קק"ל.שוב זה תלוי במה מוגדר קצת. בברכה,דנה

30/01/2012 | 15:05 | מאת: איה

בנוסף האם עגבניות שרי מתוקות משמינות יותר מעגבניות רגילות? תודה

30/01/2012 | 16:40 | מאת:

שלום איה, לא עגבניה רגילה ולא עגבנית שרי משמינות, לא באופן כללי, לא פרטני ולא אחת ביחס לשניה. בברכה,דנה

30/01/2012 | 14:17 | מאת: איה

הסוכר שלי גבולי ורציתי לדעת אם אני אוכלת עגבניות שרי שהן מתוקות מאוד האם זה נחשב כמנת פרי? תודה

30/01/2012 | 16:40 | מאת:

שלום איה, אמנם בעגבניות יש יותר פחמימות מירקות כמו מלפפון, אך מתיקותן לא מעידה על כמות הסוכר בהן. כל עוד אינך סוכרתי לא מאוזנת, אין מניעה מאכילתן. עגבניות לא נחשבות למנת פרי, אלא אם כן מדובר בכמות גדולה מאוד (בערך 15-20 עגבניות שרי). בברכה,דנה

30/01/2012 | 01:43 | מאת: ברק איצקוביץ'

שלום רב לאחרונה עולה שאלה בנושא צריכתו הלא מבוטלת של חלב פרה, שגורמים מסויימים טוענים שהיא אינה בריאה, שאין עדין מודעות לנזקיה, ושכל מיני חברות מנסות "להחריש" מאיתנו את הנתונים. מי שעדין לא הבין על מה אני מדבר: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IwFgEEW12X0 אז- ברור שיש מי שיעדיף (כלכלית) שנצרוך את התחליפים- והדיבורים הם באמת לא שכיחים מאוד - אבל... 1. שמעתי כבר על המון אנשים שהחליפו חלב בסויה ונכחו שיפור בתחושתם בעיכול, מגרנות וכו'.... 2. כשאני מסתכל על חלב ומרכיביו- לא יודע עד כמה תועלת יש בו. זה בטח לא נראים לי דברים שבשר לא יכול להחליף. 3. הורמוני הגדילה- הן בהחלט משהו שאבולוציונית- לא נועדנו לקבל. השאלה האם אתן מכירות אמרות כאלה סביב חלב הפרה? ואם כן- האם באמת שווה להפחית?

30/01/2012 | 16:43 | מאת:

שלום ברק, נכון להיום אין ולו מחקר אחד מדעי ראוי המוכיח נזקים מצריכת חלב פרה, פרט לאלו האלרגים לחלב פרה או בעלי רגישות ללקטוז. מחקרים רק הוכיחו את החשיבות בצריכת מוצרי חלב לגדילת ילדים, מניעת מחלות רבות כולל סרטן ופגיעה בעצמות. כל ה"שמועות" מאחורי מוצרי חלב פרה לא מגובים במחקרים מדעיים. עמותת עתיד, עמותת הדיאטנים בישראל ביחד עם ארגוני בריאות נוספים בארץ מתכננים לצאת בנייר עמדה מדעי אשר יוכיח מעבר לכל ספק כי "השמועות" הנאמרות ע"י אנשי מקצוע ו/או אחרים לוקות בתימוכים מדעיים. בברכה,דנה

29/01/2012 | 23:16 | מאת: מרים ברון

האם השתלת הפג בבטן כואבת? האם ניתן לתלוש את הפג על ידי משיכתו החוצה? (במקרה של חולה אלצהיימר)

30/01/2012 | 16:45 | מאת:

שלום מרים, לא מדובר בהשתלה, אלא פרוצדורה בה משתמשים באנדוסקופ ויוצרים פיום בין הקיבה לעור. התהליך אינו כואב כי נעשה בטשטוש מלא. ייתכן ואח"כ יהיה כאב מקומי באזור, בדומה לכל פצע. בהחלט ניתן לתלוש גסטרוסטום במקרה של חולה מבולבל, אך לרוב זה לא קורה, בייחוד שאפשר לשים בגד עליו או חבישה קלה. בברכה,דנה

29/01/2012 | 20:09 | מאת: יעל

אני לא אוכלת מלח בכלל. אם זה מלח שולחן רגיל או מאכלים שכוללים מלח. אמרו לי שצריך לצרוך כמות מסוימת של מלח אבל אני קראתי שגוף האדם זקוק לנתרן שנמצא גם במאכלים טבעיים לחלוטין. יש גם את עניין היוד, לא יוצא לי כל כך לאכול מאכלים שיש בהם יוד (כפי שהבנתי נמצא בעיקר במאכלי ים). האם אני פועלת נכון או שבכל זאת אני צריכה להתחיל לאכול מלח?

30/01/2012 | 16:49 | מאת:

שלום יעל, בכל מזון יש נתרן. גם בירקות, פירות, מוצרי חלב, בשר, עוף, דגים ועוד. גם בלחם יש, פסטות ועוד. כך שאת הנתרן שאת זקוקה לו את מקבלת די בקלות במזון, בלי צורך להוסיף מעבר. במלח במדינת ישראל אין יוד, כך שזה לא ממש משנה. ניתן להשיג מדגים בעיקר או במלח מתוסף יוד. בברכה,דנה

29/01/2012 | 19:17 | מאת: סבטה

שלום, התפריט שלי מאוד מוגבל מבחינת הגיוון, לכן הייתי רוצה לדעת האם יש חשש לחסרים תזונתיים. התפריט כולל: שיבולת שועל חלב יוגורט (כמעט כל יום) ירקות: עגבניה, מלפפון, גמבה, גזר, בצל. פעמיים בשבוע גם חסה, סלרי, לימון ואבוקדו. שקדים ואגוזי מלך גבינה בולגרית 5% ביצה פירות: 1-2 ביום בננה/תפוח כבד וחזה עוף - פעמים ספורות בחודש בלבד טונה (כמה פעמים בשבוע) תודה

30/01/2012 | 16:59 | מאת:

שלום סבטה, התפריט שלך ממש לא מוגבל ודווקא את צורכת די מגוון. כמובן שאין פה כמויות, אז קשה להעריך. אולי חסר ברזל, ויטמין B12 שאותם ניתן לבדוק בקלות בבדיקת דם. בברכה,דנה