שיפור המוגלובין

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/06/2007 | 10:21 | מאת: מני

בבדיקות חוזרות נימצאה רמת המוגלובין נמוכה אך בתחום הנורמה. האם ניתן לשפר הרמה באמצעות תזונה או תוספי מזון. האם ידוע על סוגי מזון, או חומרים המשפיעים לרעה על רמת ההמוגלובין? אני אוכל בשר (בקר ועוף), אוכל לחם מחיטה מלאה מרבה באכילת ירקות, נימנע מסוכר וממעיט במלח. מרבה בשתיית משקאות עם ממתיק מלאכותי . תודה

לקריאה נוספת והעמקה
16/06/2007 | 12:32 | מאת:

שלום מני, לא ציינת את גילך, אך המוגולובין נמוך דורש בירור. כלומר מה הסיבה לירידה, האם מדובר בחסרים של ברזל או ויטמין B12 או חומצה פולית על רקע דיאטה או בעיית ספיגה , האם הבעיה בייצור או האם הבעיה נובעת מאיבודים. לרוב, גברים שאינם צמחוניים ובריאים לא סובלים מהמוגלובין נמוך, ולכן ראוי לפנות לרופא המשפחה להמשך בירור. בשלב ראשון לקחת רמות ברזל, פריטין וטרנספרין ורמות הויטמינים הנ"ל. לאחר התוצאות הנ"ל יש לבדוק דם סמוי בצואה והמשיך את הבירור אם ההמוגלובין יורד או נשאר נמוך. בכל מקרה, מזונות עשירים בברזל הינם בשר בקר והודו אדום וכבד עוף. בברכה, דנה

18/06/2007 | 09:40 | מאת: אלדד

אם אינני צמחוני, ואם תזונתי מאוזנת בהתאם להמלצות הדיאטנית, ולא חסר לי ברזל, B12, חומצה פולית, פריטין וטרנספרין, ואין לי דם סמוי, אך ההמוגלובין שלי נשאר גבולי-נמוך (13.7-14), מה עוד אפשר לעשות כדי להעלותו? עליי לציין שלרופא המשפחה שלי אין על זה תשובה, פרט להבעת דעתו שאין צורך לדאוג... אלדד