קלטרט 600+d

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/02/2003 | 01:25 | מאת: נתי

שלום בעבר לקחתי את הכדורים ובסונר התגלו לי מעט אבנים בכליות. האם כדורים אלה גורמים לאבנים? האם חשוב לקחת אותם בדרך מסוימת כמו לפני השינה או דוקא באמצע היום כשאני בתנועה? האם יש להרחיקם ממזון מסוים? תודה על העזרה

16/02/2003 | 17:12 | מאת:

נתי שלום, אבנים בכליה יכולות להיות ממספר מקורות. ישנם מקרים בהם מדובר באבני סידן או אבני חומצת שתן או אבני אוקסלאט. אין אני יודעת את מקור האבנים אצלך, אך גם אם מדובר באבני סידן אין להגביל צריכת סידן בדיאטה אלא לשתות הרבה - 10-13 כוסות נוזלים ביום. במחלות חום או כשחם מאוד בחוץ יש להגיע ל - 15 כוסות ביום. יש לצרוך מזונות הגורמים לשתן להיות חומצי בו הסידן מסיס יותר כגון בשר ומוצריו, דגים, ביצים דגניים וגבינות קשות. גם אם האבנים הינן אבני אוקסלאט מומלץ אף לצרוך הרבה סידן כי אלו יוצרים יחד מלח קשה תמס במערכת העיכול ומונע ספיגת אוקסלאטים. כמו כן יש להמנע מצריכה מוגברת של מלח, הגורם לאיבודי סידן דרך השתן. להמנע מתוספת ויטמין D ו - C. גם כאן מומלצת שתיה מרובה כ - 3 ל' ביום.כמו כן יש להמנע ממזונות עשירים באוקסלאטים, ולצרוך דיאטה עשירה במגנזיום וויטמין B6. אבני חומצת שתן יש להגביל במזונות עשירים בפורינים. כמו כן חשובה שתיה מרובה ויצור של שתן בסיסי, בו חומצת השתן מסיסה יותר, אכילה של מזונות כגון : פירות וירקות, חלב ומוצרי חלב ניגרים ולהמנע מאלכוהול. לפירוט המזונות עליך לפנות לדיאטנית בקהילה להרכבת תפריט בהתאם לסוג האבנים. בברכה , דנה