נזק בצריכת פחמימות מוגבלת?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2016 | 23:09 | מאת: ילדת אור

שלום , אני חולת סוכרת בת33,bmi26 . לפני מס שבועות החלטתי שאני מפסיקה את הטיפול באינסולין - ומתחילה לשמור על דיאטה דלה בפחמימות. תוך כדי מעקב אחרי רמות הסוכר (כמובן) כדי לוודא שאני באמת מאוזנת. לשמחתי גיליתי שכל עוד אני אוכלת בסביבות 60ג פחמימה ביום - הערכים שלי תקינים ואני מרגישה בסדר. השאלה שלי היא כזו : האם יכול להגרם נזק או איזשהו חסר תזונתי? בשורה התחתונה אני בעיקר אוכלת ירקות כשהרוב הם ירוקים, בשר/עוף מוצרי חלב ומדי פעם קטניות. אני עוקבת אחרי הצריכת קלוריות ומקפידה לא לרדת מ1500 (בתקווה לרדת במשקל ) כך שבשורה התחתונה אני משלימה את הקלוריות בשומן - אבוקדו/טחינה/אגוזים וכו ... האם בעיניכם יש עם זה בעיה? האם מומלץ לי לגשת לבדיקות דם לוודא שהכל תקין? סליחה על האורך ותודה מראש

07/09/2016 | 15:45 | מאת:

שלום לך, אתחיל מהסוף: לא רק בדיקות דם (שבשלב הזה לא בטוח שיהיו מייצגות) אלא את חייבת להפגש עם דיאטן/ית (ורצוי עם התמחות בסכרת) משום שצריך לבדוק את התפריט הנוכחי שלך ולראות באמת שאת מקבלת את כל צרכי המיקרו (ויטמינים ומינרלים) של גופך כמובן כדאי שגם הרופא המטפל שלך יידע מזה ולעיניינו, העובדות מדברות בעד עצמן- את מצליחה להיות מאוזנת (לדברייך) עם טיפול תזונתי בלבד. עם זאת, יש שאלות שכדאי לבדוק- האם את בודקת רנדומלית או באופן הדוק? זה מאוד חשוב. וגם, כמה זמן תצליחי להחזיק בתפריט כזה? צריך לחשוב גם על זה... בנוסף, במזונות רבים (כולל מוצרי חלב וירקות, בוודאי בקטניות) יש כמות פחמימות שאנחנו נוהגים לא לספור כך שאני בספק אם באמת את עומדת על 60 גר' פחמימה (עוד דבר שצריך להבדק אצל דיאטן/ית) אבל האמת היא שזה לא מאוד משנה, כי בפועל הצלחת להתאזן... בקיצור- לא שוללת בכלל שזה יכול להיות הפתרון עבורך כרגע, אך זה מורכב מידי לתגובה בפורום הזה ואת חייבת להיות במעקב רופא אנדו' ודיאטן/ית סכרת בהצלחה רבה