מזונות נוגדי חימצון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

16/07/2012 | 20:53 | מאת: מרווה

שלום רב, 1.מהם המזונות שהוכחו כנוגדי חימצון או בולמי סרטן? 2. האם שתיית תה ירוק הוכחה מחקרית כאנטי סרטנית או שזה רק מיתוס? 3. מהם המקורות הצמחיים הטובים ביותר לאומגה 3 ? 4. אם סרדינים בקופסת שימורים יכולים להיות מקור לאומגה 3? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2012 | 15:47 | מאת:

שלום מרווה, 1. אין מזונות כאלו עם הוכחה חד משמעית. אנחנו לא אוכלים רק מזון אחד, אלא חיים בסביבה שלמה. כן מחקרים הראו שדיאטה עשירה בירקות ופירות באופן כללי, דלת מלח, שומן רווי וחלבון מן החי, בעיקר בשר, מורידה תחלואת סרטן באופן משמעותי. 2. זה לא מיתוס אך גם ההוכחות המדעיות עדיין בסימן שאלה. רוב המחקרים נעשים בתנאי מעבדה ושם התוצאות טובות, אך עדיין לא ניתן להסיק על בני אדם באופן גורף. הואיל ובתה ירוק יש נוגד חמצון מאוד חזק, נכון לעכשיו, להזיק זה לא. 3. זרעי פשתן ואגוזים שונים. אך הם בטלים בשישים לעומת מקור דג. 4. מקור כן, טוב לא, כי המחיר הוא השימור. בברכה,דנה