פלפלים ואומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/05/2012 | 15:19 | מאת: פזית

יש לי שתי שאלות: 1. האם פלפלים בצבעים שונים מכילים ויטמינים/מינרלים שונים? כלומר האם יש טעם לגוון בצבעים או שהם כולם אותו הדבר מבחינה תזונתית. 2. אם אני לא אוכלת דגים בכלל (גם צמחונית וגם לא אוהבת), לא אצות, לא מרווה, לא שמן קנולה (לא מטגנת בכלל), לא פשתן. מעט אגוזי מלך ותרד, מדי פעם ולא באופן קבוע. האם יש צורך לקחת תוסף אומגה 3? האם יש לי בכלל דרך לדעת אם חסר לי אומגה 3? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2012 | 21:31 | מאת:

שלום פזית, אין ממש הבדל בין הפלפלים השונים מבחינת תכולת ויטמינים ומינרלים. בטעם יש, בגלל חומצות שונות. לגבי אומגה 3, ברור שיהיה חסר אם אינך צורכת מספיק. מכאן ועד נטילת תוסף, אין הוכחה מחקרית לכך, ועל כן, קשה לי להמליץ על תוסף. בברכה,דנה