השפעת המתקה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/03/2010 | 08:22 | מאת: רותי

דנה שלום, האם יש הבדל, מבחינת ההשפעה על רמת סוכר בדם ואיזונה, בין פרוקטוז לבין סוכר לבין ממתיק ולבין סירופ אגאבה? בברכה, רותי

לקריאה נוספת והעמקה
06/03/2010 | 13:05 | מאת:

שלום רותי, אגאגבה ופרוקטוז משפיעים באותה מידה על עלית רמות הסוכר, בגלל שאגאבה מכילה כמות גדולה של פרוקטוז. אמ הם מעלים את הסוכר בפחות חדות ודרסטיות, אך התרומה הקלורית זהה, לגבי איזון סוכרת יש עדיין ויכחו, ויש להם השפעה שלילית על רמת שומנים בדם. ברור שסוכר רגיל מעלה גם את הסוכר מהר יותר וגם מוציא מאיזון סוכר. ממתיקים מלאכותיים אחרים כגון סוכרלוז, אספרטיים ואצוסלפם קיי לא מעלים סוכר ולא מוציאים מאיזון. יש גם ממתיק טבעי בשם סטיביה, שלאחרונה הותר לשימוש באופן קבוע בארה"ב כממתיק טבעי. בברכה,דנה