תוספי תזונה לספורטאים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/04/2002 | 11:10 | מאת: אבירם

שלום אני ספורטאי העוסק בענף הטריאתלון (שחיה אופניים וריצה) אני מתאמן המון בשלושת הענפים ומבצע גם אימונים משלימים בחדר כושר בנוסף לכך אני גם מדריך ספינינג לכן יוצא שאני מתאמן כ20 שעות בשבוע כשמיתוכם 18 שעות אימונים אירובים עצימים יחסית ,כיום אני לוקח רק סידן ציטרת של סולגר כדי למנוע שיברי מאמץ האם יש צורך בתוספים נוספים בהנחה שאני אוכל יחסית נכון?

אבירם שלום! תזונת ספורט היא תחום התמחות בפני עצמה. אין אנו עוסקים בתחום זה בבי"ח אבל מעט ידע בנושא יש לי, מספיק כדי לומר לך שאתה זקוק לייעוץ אישי של דיאטנית מומחית לתחום אשר תוכל קודם כל להבטיח שאכן אתה אוכל נכון (כדבריך), מבחינת כמויות וכן איכויות של המזון. כמו כן, כפי שציינת, בפעילות כזו עצימה וממושכת, בהחלט יש צורך בנטילת תוספים אך שוב, חשוב מאוד לקבל ייעוץ נכון ומקצועי לגביהם (שלא ייוצר מצב שאתה לוקח דווקא את התוספים הלא נכונים שלא לצורך ומחסיר כאלו שחשובים לך ביותר). ברוב קופ"ח יש היום מרפאות ספורט שיוכלו להפנות אותך לייעוץ קרוב למקום מגורך. תמיד אפשר גם לפנות לייעוץ פרטי. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית