רגישות לגלוטן וחיטה בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/10/2006 | 20:06 | מאת: טלי

שלום רב, אני בהריון בשבוע 34. הריון שלישי גיל 37.אחרי ארוחה עם לחם אני מקבלת זיעה קרה דופק מהיר תחושה של עילפון והגוף רוצה לזרוק הכל החוצה ע"י הקאות ושלשולים. ירדתי המון במשקל ולקח לי כשבועיים להבין מה קורה. כעת עם ארוחות ללא גלוטן וחיטה אני בן אדם חדש. השבוע אעשה את בדיקת הדם לרגישות לגלוטן. האם שמעתם על תופעה זו? האם זה יכול להישאר גם אחרי הריון? מה המידע שיש לכם בתור תזונאים? כשהייתי בחנות טבע וקניתי את המוצרים ללא הגלוטן - הם לא היו מופתעים ממה שספרתי ואמרו שיש להם הרבה קלינטיות בהריון שמתארות מצב כזה. אשמח לקבל מידע. בנוסף, אני חלשה מאוד מחוסר אכלת הפחמימות כשבועיים. מה אפשר עוד לאכול שיתן אנרגיה ולא יעשה לי את התופעות הנ"ל? קינואה - הוא חלבון או פחמימה? תודה רבה. טלי

לקריאה נוספת והעמקה
30/10/2006 | 00:20 | מאת: יעל

יש הרבה פחמימות ללא גלוטן כך שבהנחה שיש לך בעיה עם הגלוטן את לא צריכה להמנע מפחמימות אלא רק מפחמימות עם גלוטן. תחפשי בגוגל את האתר של עמותת הצליאק ובטח תהיה שם רשימה של מזונות ללא גלוטן.

30/10/2006 | 09:08 | מאת: דנה ויינר

שלום טלי, לא ידוע לי על תופעה מיוחדת זו בזמן הריון, אך הואיל וזוהי הרגשתך, בדיקה תוודא זאת. לעיתים הריון גורם להתפרצות של מחלות אוטואימוניות, בין היתר סוכרת, לופוס ויתכן גם אלרגיה לגלוטן. לפעמים הרגישות היא לסיבים או שלמרים ולא לגלוטן עצמו. איני יכולה לומר אם התופעה תשאר גם אחרי ההריון.זכרי דבר אחד, את הבדיקה יש לעשות כאשר את חשופה לגלוטן, אחרת הבדיקה לא תראה כלום. כמו כן יש לזכור, כי צליאק (אלרגיה לגלוטן) יכולה להתגלות במקרה, ופשוט אצלך זה התגלה(אולי) עכשיו. אין כל בעיה לקבל פחמימות מקטניות (חומוס, שעועית, אפונה, עדשים ), תירס, אורז, פריכיות אורז, לחם ללא גלוטן הינו פחמימה לגמרי, אטריות אורז, יש בייגלה ללא גלוטן ולחמית ללא גלוטן של אסם, אפשר לאכול כוסמת, קינואה (פחמימה בעיקר) וטפיוקה. רצוי להמנע משבולת שועל, שעורה וכוסמין. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית