אוקסולטים ופורינים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2003 | 22:55 | מאת: נתי

מהם המושגים האלה? איזה מזונוות עשירם בחומרים אלה?

לקריאה נוספת והעמקה
23/02/2003 | 14:31 | מאת: דנה ויינר

נתי שלום, אוקסלאטים ופורינים הינם מושגים בעיקר בהקשר לאבני כליה. חומרים אלו במקרים מסויימים שוקעים ברקמות בגוף ביניהן בכליות. אוקסלאט הינו חומר המצוי בכמות גדולה מזונות הבאים :גבעולים ועלים של סלק, עולש, בטטה, תרד, תאנים, אוכמניות, שזיפים, כל משפחת התותים, קקאו, תה, שקדים, אגוזי קשיו ועודף ויטמין C. הוא נמצא גם במזונות אחרים אך בכמות קטנה יותר. דיאטה דלת אוקסלאטים ניתנת במקרה של אבני כליה ממקור אוקסלאט וכן במחלות אחרות המופיעות בנשים. פורינים הינם חלק מהרכב החומר הגנטי הנמצא בגרעין התא. החומר הופך בגופינו לחומצת שתן השוקעת בפרקים וכן בכליה. ( כאשר שוקעת בפרקים המחלה נקראת גאוט ). מזונות עשירים בפורינים :איברים פנימיים, אלכוהול, אנשובי, סרדינים, אספרגוס, כרובי, פטריות וכמות גדולה של בשר לסוגיו. איני יודעת למטרת שאלתך, אך אם הינך סובל מאחת מהבעיות הנ"ל, אין לראות בזה המלצה לטיפול, ועליך לפנות לרופא/דיאטנית מטפלת בקהילה לטיפול אישי. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית