שיעול

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2003 | 08:51 | מאת: מאירה

אני בהריון שבוע 38. אני סובלת משיעול כרוני מרגיז. הרופא שלל דלקת ריאות ואמר שלא ניתן לתת לי כעת שום תרופה. מה ניתן לעשות מבחינת תזונה או משהו טבעי שיכול להקל על סבלי הרב? תודה

מאירה שלום! ההגדרה של שיעול היא חומר (כל שהוא - ליחה, מזון) שנמצא על מיתרי הקול ומגרה אותם. השיעול מטרתו להוציא חומר זה החוצה. אין מזונות שימנעו זאת, יש אולי דרך אכילה שתמנע הגעת מזון לשם (אם זה אכן מה שקורה). כל זה מחוץ לתחום ההתמחות שלנו. צר לי שלא ניתן לעזור. נועה

18/02/2003 | 09:49 | מאת: צביקה

מאירה שלום, לא כתבת אם זה שיעול יבש או עם ליחה. בכל מקרה הפתרון הוא חיזוק המערכת החיסונית בשתי צורות: א. על-ידי הימנעות ממוצרים מזיקים כגון: קפה, תה, קקאו, מלח, צבעי מאכל, שימורים, ממתיקים מלאכותיים, בשר אדום, עודף מוצרי חלב ועוד., ב. צריכת שפע פירות וירקות, רצוי מגידול אורגני. לדוגמה: לחסה יש השפעה חיובית על מערכת הנשימה. בנוסף, ירקות מבושלים, דגנים וקטניות. מיץ ירקות המורכב מגזר, מלפפון, סלרי וסלק עשוי להועיל. לתקופה של שבוע את יכולה לנסות לקחת ויטמין C ואבץ המחזקים גם הם את המערכת החיסונית. לשתות בבוקר ובמשך הים מים עם כמה טיפות לימון. לשתות תה צמחים המורכב מ: טיליה, ורבנה, מליסה, עשב לימון. בהצלחה, צביקה קורן

צביקה שלום! אשמח מאוד אם תועיל להזדהות במקצועך או לימודיך אשר מאפשרים לך לתת עצות טיפוליות. גם אם אינך בעל מקצוע, ראוי לציין זאת. נועה

19/02/2003 | 12:31 | מאת: מאירה

רק עכשיו ראיתי את תשובתך. תודה תודה תודה מכל הלב. לקחתי לתשומת ליבי.

מנהלי פורום תזונה קלינית