נפיחות מעיקה באיזור הבטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

03/11/2016 | 09:30 | מאת: אודליה

שלום, אני בת 35 + 2. בחורה רזה יחסית ונמוכה. אבל לאורך כל חיי הבעיה היתה בטן בולטת, אך לא תמיד נראית לעין בזכות טשטוש באמצעות בגדים או תקופות של רזון יותר מהרגיל. בתקופה האחרונה עליתי במשקל 2 ק"ג אך זה לא משהו מאוד משמעותי ונראה לעין כי מדובר במשקלים נמוכים (במקום 45 ק"ג - 47 ק"ג) ודווקא קיבלתי הרבה מחמאות מהסביבה ומבעלי שאני נראית מצוין ואף יותר טוב. היו ימים של בטן נפוחה וימים של בטן נפוחה במיוחד. זה מאוד מעצבן אותי ורק בגלל זה אני משתדלת להפחית בפחמימות וסוכר, לאכול יותר חלבונים ומאכלים עם ערך תזונתי. אני גם מתאמנת בשיעורי אירובי. יצא שירדתי כמעט קילו במשקל אבל הבטן התנפחה עוד יותר מלפני כן!! איך זה יכול להיות? אני מתעוררת בבוקר עם בטן נפוחה וזה ממש מפריע לי ומגביל אותי בבחירת בגדים. אני רזה בגוף ורק בטן תחתונה בולטת ומה שעוד יותר מתסכל שאני לא יודעת מה הסיבה. מה שאני יודעת בוודאות שמנפח אותי זה: קמח לבן (אך גם קמח מלא), קטניות ממש עושה לי בלגן בבטן, תפוח אדמה, תירס ושאר פחמימות. אך איני יכולה לאכול אך ורק חלבונים, במיוחד לפני אימון. לפעמים אני מדלגת על ארוחת ערב בכוונה ומרגישה רעב רק בשביל לקום בבוקר עם בטן שטוחה, אבל זה לא קורה... ממש ממש מבאס. אשמח לדעת מה הגורם לכך ואיך אפשר להימנע.

שלום אודליה, יכולות להיות סיבות תזונתיות רבות מאוד למה שאת מתארת ויכול מאוד להיות שזה עניין של מבנה גוף שצריך להשלים איתו (את מתארת ש"כל חייך" הבטן בולטת). אני חושבת שבמקרה שלך כדאי מאוד לגשת לדיאטנית לראות אולי משהו שאת אוכלת כן משנה בעניין הנפיחות, אבל להערכתי נשמע שהעניין שמטריד אותך כל כך אינו בר שינוי יותר מידי והסביבה מקבלת אותך יפה מאוד ואינה רואה את מה שאת רואה. מודה ששינוי מחשבתי קשה בהרבה משינוי תזונתי אבל אני חושבת שיהיה כדאי לנסות "להשלים" עם גופך ולהסתכל על כל מה שטוב בו, ונשמע שיש לא מעט :) מקווה שעניתי לך בכל זאת..

מנהלי פורום תזונה קלינית