חלבון ותוספים - שאלה לדיאטנית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/10/2016 | 16:39 | מאת: מחברת

שלום, אני מאוד אוהבת ירקות. כל כך אוהבת שזה עיקר המזון שלי. אני מודעת לחשיבות של חלבון ואבות מזון שאין בירקות ולכן אני אוכלת ביצים (2 חלמונים ובערך 11 חלבונים) ולקחת תוספי תזונה (4 יחידות סידן ציטראט של 300 מ"ג ו-3 כדורי ויטמין D של 400 יחב"ל כל אחד). סדר היום שלי כולל עבודה משרדית בעיקר, הליכה מהירה מאוד של חצי שעה-שעה ביום והליכות נוספות של היומיום (גרה בקיבוץ והולכת הרבה יחסית). אני בת 29 ורזה יחסית (BMI מינימלי בנורמה או טיפה פחות) עכשיו, יש לי שתי שאלות: 1. קראתי שאני צריכה לאכול כ43-130 גרם חלבון ביום. הטווח הזה נראה לי הזוי. מה דעתכן? (משקל בערך 46-48 ק"ג) 2. האם התזונה שלי יכולה לספק את כל צרכי הגוף? האם הגיוני להתבסס על סידן שרובו מכדורים והאם נכון להתבסס על חלבון שרובו ממקור אחד. קראתי אמנם שזה החלבון הכי איכותי אבל אני גם יודעת שצריך לגוון. תודה רבה!

שלום לך, איני יודעת מי המליץ לך על התפריט הנוכחי ועל תוספי המזון שאת לוקחת ולא ברור לי מה עוד את אוכלת ביום חוץ מירקות וביצים. אם זה כל מה שאת אוכלת יש פה בעייתיות מסוימת ואיני יכולה לעזור בנושא הזה דרך האתר. כמות החלבון שאת זקוקה לה היא כ40 גר' (לפי המלצות של 0.8 גר'/ק"ג) ואת מגיעה אליה עם כמות החלבונים שאת צורכת ליום, וגם בירקות יש מעט חלבון (אבל כשאוכלים הרבה אז זו כבר כמות שאפשר להתחשב בה) לגבי השאלה השניה- התזונה שלך נשמעת מאוד לא מאוזנת ואם זה באמת כל מה שאת אוכלת אז לא- היא לא ממש מספקת את צרכי הגוף, ולא הגיוני להתבסס על סידן מתוספים. ממליצה לך מאוד, ובהקדם, לגשת לדיאטן/ית להסדרת התפריט בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית