קינמון ציילון או סיני איך אפשר להבדיל

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

21/08/2016 | 18:04 | מאת: דינה

אני משתמשת בכפית קינמון ביום עקב הסגולות שקראתי עליהם כמו כן קראתי גם שיש שני סוגי קינמון סיני וציילון ושהסיני מסוכן לבריאות האם זה נכון ואיך אפשר להבדיל בינהם?

שלום דינה, אמנם בקינמון המכונה סיני יש חומר שרעיל לצריכה במידה מסוימת ובגלל שזהו הקינמון הנפוץ והנמכר ביותר לא חושבת שרצוי ביותר להקפיד על צריכה קבועה של כפית ביום בצורת אבקה קשה מאוד להבדיל בינהם ובצורת מקלון הדבר מעט יותר קל- קינמון סיני קשה ואחיד יותר (כזה שרואים לרב בתוך משקאות סיידר למינהם) וקינמון ציילוני בעל מראה "פריך" יותר ולא פוטוגני כמו אחיו הסיני (ניתן לראות תמונות ברשת) באופן כללי אני לא רואה בתועלת בצריכה קבועה של קינמון. צריכת מזון מהצומח באופן קבוע ובנפח גבוה מהתפריט, פעילות גופנית קבועה, ללא עישון וחיים עם רמת מתח (סטרס) נמוכה תועיל לבריאותך הרבה יותר מכפית קינמון ביום

מנהלי פורום תזונה קלינית