השמנה לנער

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

19/02/2016 | 14:20 | מאת: ELI LEVI

שלום בני בן ה 15 רזה מאוד . הוא מתוסכל מזה ורוצה מאוד לעלות את מסת הגוף שלו. לאחרונה ביקש ממני להתחיל לצרוך אבקת חלבון גיינר . האם זה נכון לו? האם הוא לא צעיר מדי?הדעות שקראתי באינטרנט הן חיוביות אבל נראה כאילו שמי שכותב אותן גם זה שמוכר אותן..

שלום אלי הגברת הצריכה תגדיל את מסת הגוף, ואפשר לעשות זאת דרך המזון ודרך תוספים כגון גיינרים. באופן אישי, אני ממליצה בדר"כ על הגברת הצריכה דרך המזון-יותר בטוח ובריא. איני יודעת האם מה שרשום על הגיינר אכן נמצא בתוכו והאם נבדק (אישור משרד הבריאות משמע כי אפשר למכור את המצויין על האריזה, אבל לא אומר שמה שמצויין על האריזה אכן נמצא גם בפנים), התוסף בדר"כ יקר מהמזון עצמו וברב המקרים מיותר. אם יש צורך באמצעים חיצוניים מרוכזים יש תוספי מזון/אבקות העשרה של חברות רפואיות כגון הדסה, אבוט וניאופארם שלהם מוצרים רבים בתחום והם בטוחים ומאושרים. אפשר גם בבית להכין שייקים שמכילים מס' רב של קלוריות ומכילים את כל אבות המזון- על בסיס חלב/חלב סויה+פירות+טחינה גלמית/אבוקדו/אגוזים קצוצים ויש לך יופי של "גיינר" להמלצות יותר ספציפיות ומותאמות לבנך, אנא פנו לדיאטן/ית שתתאים תפריט מאוזן ומתאים עבורו. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית