תזונה ומחלה כלייתית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/12/2015 | 23:12 | מאת: שני

שלום, אני בת 26. אובחנה אצלי לאחרונה מחלת כליות- IgA Neph. השבוע אני מתחילה טיפול סטרואידי. הומלץ לי על דיאטת דלת חלבון. כבר מספר חודשים שאני נמנעת מגלוטן, ביצים, חלב, אגוזים, שוקולד ועוד. לצערי לא מצליחה להמנע לחלוטין. כל המצב קצת לא ברור...עדיין מתקשה להבין מה מותר ומה אסור. להבנתי גם את הפירות אני צריכה להגביל. אני מעוניינת להפגש עם דיאטן שמבין בתחום מחלות הכליה שיוכל לסייע להתמודד עם הדיאטה ולהבהיר לי יותר מה מותר ומה אסור וכמה.. לאן אני יכולה לפנות? והאם יש ספרות שיכולה לסייע לי? תודה רבה

שלום שני, בהחלט נראה שיש פה צורך במעקב צמוד של דיאטנית נפרולוגית (=המתמחה במחלות כליה). בנוסף להגבלות האישיות שלך (גלוטן וכד') יש הגבלות הנובעות מהמצב הכלייתי (ומבדיקות הדם- נתון שמשתנה ויש לעקוב אחריו) ודגשים שנובעים מהתחלת הטיפול הסטרואידי. כל זה הופך את התפריט המתאים לך למחושב ומורכב יותר מאשר אדם אחר ולכן התערבות תזונתית של איש מקצוע בהחלט חשובה כאן. את יכולה לגשת דרך הקופה או דרך המרפאה בה את מטופלת, או באופן פרטי. בנתיים, מצאתי את האתר הבא שלדעתי את יכולה למצוא בו עניין וחומר נוסף http://www.klayot.org.il/igan-immuno-globulin-a-nephropathy-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%AA-%D7%91%D7%A8%D7%92%D7%A8-%D7%94%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9E%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%94- רק בריאות

מנהלי פורום תזונה קלינית