לא מצליח לחזור לאיזון

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

13/12/2015 | 21:23 | מאת: תומר

אהלן, שמי תומר ואני בא 24, עושה הרבה כושר, לא מעשן ובקושי צורך אלכוהול, *לכאורה* נראה בריא ורזה. כבר המון זמן שאיני מרגיש ככה. אם לא הייתי מתאמן הרבה כבר מזמן הייתי חורג את גבול המשקל התקין. קשה לי להקפיד על ארוחות סדירות, יש לי הרבה חשקים ובולמוסים (ביס ממוצר אחר שמכיל סוכר יכול להיגמר בבילוי של שעה במטבח וחפירה במקרר). אני חושב שאיני יודע מה טוב לי- בשנה האחרונה ניסיתי להוריד כמעט לחלוטין מוצרים מן החי ולהתמקד בתזונה טבעית צמחית, זה עבד לכמה שבועות ואז הכל חזר. בעבר הייתי צורך גבינות, בשר, ביצים והרגשתי מעולה, כיום אני מאמין שעדיף להמעיט אבל לא מצליח להיסגר על עצמי. מוצא את עצמי מבולבל וחסר ביטחון. הפחד הכי גדול שלי הוא שאצור לעצמי נזק בלתי הפיך במערכת הקרדיווסקולרית או במוחעקב אכילה כפייתית. האם יש דרך לחזור לאיזון?

שלום תומר, לא ציינת גובה ומשקל אלא רק שאתה לא מרגיש בריא ורזה, ורק לכאורה נראה כך. נשמע שהאוכל (מה אוכל וכמה) והדרך בה אתה אוכל מעסיקים ומטרידים אותך מאוד, ונראה שהוא מהווה עבורך צורת ביטוי גם לדברים אחרים, מלבד רעב. הצורך ב"להיות 100%", בין אם זה לשמור כל הזמן על ארוחות סדירות או לאכול רק מזון שנחשב בריא והתנגדות לחשקים פנימים שלנו לפעמים גורם לנו דווקא ההפך-לפרוץ גבולות וללכת לקיצוניות השניה ודבר זה רק מזיק לנו ותורם לתחושת אשמה וכשלון, כשלמעשה דווקא דרך האמצע יותר מתאימה לרובנו. נשמע לי שכדאי לך מאוד לגשת לדיאטן/ית המחתמחה בגישת ה"נון דיאט" או אכילה רגשית, ולקבל הנחיות וליווי נכון שמתאים לך דרך האינטנרט דבר זה בלתי אפשרי... בהצלחה!

מנהלי פורום תזונה קלינית