צריכה קלורית יומית נמוכה מידי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/12/2015 | 14:29 | מאת: תמי

שלום! אף פעם לא הייתי אכלנית גדולה במיוחד. עד לפני כשנתיים הייתי חיה בעיקר על ממתקים, שוקולד, ופלים, חטיפים. זה אולי לא היה מזין במיוחד אבל זה היה מספק לי את כמות הקלוריות שאני צריכה. בתקופה האחרונה אני מנסה לאכול קצת יותר בריא, אבל זה אומר שאני לא צורכת מספיק קלוריות. אני גם עושה הרבה ספורט. כרגע אני כ-2 ק"ג מתחת למשקל האופטימאלי שלי (לדעתי - מבחינת BMI אני תקינה). מרבית הקלוריות שלי מגיעות משומנים - אני מוסיפה לכל דבר חמאה ושמנת, אבל זה גם לא מספיק מבחינה קלורית, ואני גם מפחדת להגיע למצב של עודף שומנים בדם. כיצד אפשר להשלים את הגירעון הקלורי מבלי לפגוע בבריאות?

שלום תמי, שמחה לשמוע על השינוי החיובי בחייך :) איני יודעת מה זה "הרבה ספורט" או לפי מה החלטת שאת 2 ק"ג פחות מהמשקל האופטימלי שלך, אבל יש שפע מזון טעים ובריא עם ערך קלורי גבוה יחסית, כמו למשל אבוקדו, אגוזים (ויש כל כך הרבה-ברזיל, מלך, פיסטוק, בוטנים, שקדים, קשיו ועוד ועוד..) וזרעים (למשל חמניה, דלעת, שומשום, פשתן טחון, צ'יה) אותם אפשר להוסיף ישירות למזון או לטחון כממרח ולהעשיר את הסנדוויץ או במקום גבינה מוקרמת (שילוב נהדר של קשיו וגרעיני חמניה טחונים עושה יופי של "הקרמה"), אפשר להוסיף אותם לשייקים על בסיס חלב או חלב סויה יחד עם גלידה ופירות, אפשר גם לקנות ממרחים מוכנים כמו שקדיה, חמאת בוטנים לא ממותקת וכמובן טחינה גלמית (עדיף משומשום מלא) וגם אותם ניתן לצרוך כמו שהם או להוסיף למזון. גם הוספה של שמן זית/שמן אבוקדו לאוכל תתרום קלוריות ועדיפה בהרבה על חמאה או שמנת. כל אלה הם מזונות עשירים יחסית בשומן (זה מה שמעלה את כמות הקלוריות). מזונות נוספים מן הצומח כגון קטניות אמנם אינם מכילים קלוריות כמו קב' השומן אך בהחלט בעלי ערך קלורי לא מבוטל (ומאוד מאוד מזינים ובריאים) ויש הרבה דרכים לשלבם בתזונה (מרקים, קציצות ממרחים...) יש שפע מתכונים ברשת, ממליצה לך לחפש שם בכל מקרה- זהו כיוון בריא ומזין יותר שיכול לעזור לך עם הקלוריות החסרות. אם את דואגת שאינך מקבלת מספיק מרכיבים חשובים או רוצה להעמיק בנושא, ממליצה לך בחום להוועץ עם איש מקצוע (תזונאי/ת) והערה נוספת-אגוזים וזרעים לא קלויים ולא מומלחים, וצ'יה להוסיף רק למזון קר/טמפ' החדר, לא לבשל איתם

05/01/2016 | 22:53 | מאת: תמי

אנסה ליישם כמיטב יכולתי.

מנהלי פורום תזונה קלינית