עליה בעקבות מעבר ושינוי תזונה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/08/2015 | 22:32 | מאת: Ana

היי עברתי לכמה חודשים קרים במיוחד לאיסלנד מעולם לא הייתי חובבת של מתוקים ופחמימות אבל משום מה פה אני ממש מרגישה צורך במתוק ולחם עליתי 5 קג בשנייה רציתי לדעת אם כשאחזור לארץ סביר שהמשקל שעלה ככ מהר ירד ביותר קלות מדיאטה משוגעת... תודה מראש

נסיעה למקום קר, במיוחד אם יש פחות אור שמש בעוצמה שרגילים לה, יכולה לגרום לצורך בפחמימות גם כדי להעלות רמות סרוטונין במוח, לשיפור מצב הרוח. עוד לפני הפתרון של ירידה במשקל בהמשך,אני ממליצה שני דברים: 1. לבדוק ולשפר רמת ויטמין D 2. לקחת כמוסות של אומגה 3 שגם יש הטוענים שיכולים להשפיע לטובה על מצב הרוח 3. לקרוא חומרים על דיאטת הלחם של ד"ר אולגה רז - מניחה שיש מידע על זה בגוגל. היא נותנת מעט קלוריות, אבל בריכוז פחמימות שמאפשר שימור רמה גבוהה של סרוטונין. בהצלחה

מנהלי פורום תזונה קלינית