מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/07/2015 | 17:11 | מאת: ח

שלום, לא לוקחת תוספי סידן -ואוכלת מוצרי חלב כמו גבינת ריקוטה עיזים+יוגורט אחד מעט אגוזים +2 כפות שומשום טחון כול זה ליום אני בת 65 ובבדיקת צפיפות עצם יש לי אוסטופניה אני לא מסתדרת עם תוספי סידן כי כולם גורמים לי לתופעות לואי קשות מה אפשר עוד להוסיף עם ספיגה טובה? תודה למענה חני

שלום חני, ישנם מזונות רבים נוספים עם כמות סידן יפה יחסית כמה דוגמאות: כרוב, ברוקולי (גם שאר משפ' המצליבים מכילים סידן) טחינה משומשום מלא סויה ומוצריה סייטן (מועשר בסידן) תאנים (5 תאנים יבשות- כמות חלב של כוס חלב) שעועית לבנה יש גם דגני בוקר או מזונות אחרים המועשרים בסידן בכל מקרה, יש לזכור גם את הערכים התזונתיים הנוספים המגיעים יחד עם המזון (למשל- אמנם 5 תאנים יבשות מכילות כמות סידן השווה לכוס חלב אך כמות קלוריות כפולה, וערכים שונים של פחמימות חלבון ושומן) כדי לוודא שאת מגיעה לכמות המומלצת של הסידן תוך כדי שמירה על מסגרת תפריטך וחלוקה נכונה של אבות המזון, ממליצה לגשת לפגישת ייעוץ אצל דיאטן/ית בהצלחה

09/07/2015 | 21:32 | מאת: אליעזר

שלום, האם הזרחן שבמוצרי חלב (בעיקר בגבינה צהובה) פוגע בספיגת הסידן בעצמות, או דווקא תורם לה? כמות הסידן בגבינה - ידועה (מפורסמת על האריזה), בעוד שכמות הזרחן לא ידועה. אליעזר

מנהלי פורום תזונה קלינית