בעיות בריאותיות עקב השמנת יתר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/05/2015 | 20:52 | מאת: קלרוש

בת 59 עם השמנת יתר תמיד הייתי אישה שמנמנה, אבל עכשיו הגעתי לשיא של משקל הגובה של 1.60 ומשקלי כ-95 קילו עשיתי בדיקות דם השבוע, לא היה נורא אבל גם לא טוב סוכר 105 כולסטרול 270 טריגליצרידין 191 Hemoglobin A1c - 6.1 שזה אומר שאני מתקרבת בצעדי ענק להפוך לסוכרתית.. אני חושבת!!! מחלות משפחתיות סוכרת, לב... כולם מתים מזה... לוקחת בבוקר שני כדורים ללחץ דם גבוה... אוףףףף ב-2008 עברתי ניתוח כריתת רחם וכל התוספים מסביב עקב גילוי סרטן רירית הרחם... ולמעשה מאז התחילה ההשמנה... ללא יכולת להכנס לשמירת משקל... בנוסף אני סובלת מבעיות בעמוד שדרה התחתון... לפני כשנה נשלחתי לעשות CT בגב וגילו שיש לי 3 בלטים בשלוש חוליות וכתוצאה מכך גם הפסקתי לעשות הליכות, אך תוצר הלוואי ב-CT היה שגילו שיש לי דיברטיקולוסיס... אני מרגישה שחייבת להכנס למשטר ולהתחיל לרדת במשקל יש לי בעייה עם ירקות ממשפחת הכרוביים שעושים לי באלגן בבטן... יש לי בעייה עם קטניות שגם הם עושים באלגן בבטן... אשמח לקבל המלצה מכן מה לעשות כדי לעשות שינוי המשך ערב נעים

שלום קלרוש יקרה "אני מרגישה שחייבת להכנס למשטר ולהתחיל לרדת במשקל"- ואת צודקת. אולי בלי המילה "משטר".. זו לא תוכנית שנכפת עלייך מלמעלה ואת חייבת לציית, אלא רצון אמיתי וחופשי שלך להנות מחיים טובים יותר בהווה ובעתיד. אבחנת את מצבך (טרום סכרת) היטב, וטוב שהחלטת על שינוי, כי את בהחלט יכולה לשנות את עתידך כעת. כיוון שדרושים פה ליווי ותמיכה בתהליך אני מאוד מאוד מאוד ממליצה ללכת לאיש מקצוע (תזונאי/ת) אשר יסייעו לך ביישום ותרגול של הרגלים חדשים. לשם כך, דרוש מישהו שתתחברי אליו ותסמכי עליו- אל תוותרי עד שתמצאי! את יכולה לפנות לקופת החולים שלך או באופן פרטי, ישנן שפע של אפשרויות. בהצלחה רבה :)

מנהלי פורום תזונה קלינית